Ünlü kebap zinciri Kaşıbeyaz, konkordato istedi

Düzenleyen:
Ünlü kebap zinciri Kaşıbeyaz, konkordato istedi

EKONOMİ Haberleri

Ayakkabı ve inşaat firmaları ile gündeme gelen konkordato başvurularına bir yenisi eklendi. Kebap zinciri Kaşıbeyaz, Bakırköy Ticaret Mahkemesine başvurarak konkordato istedi. Temeli 45 yıl önce atılan markanın 5 restoranı bulunuyor.

Son günlerde özellikle ayakkabı ve inşaat firmaları ile gündeme gelen konkordato başvurularına bir yenisi eklendi. Ünlü kebap zinciri Kaşıbeyaz, Bakırköy Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato istedi.

KONKORDATO TALEP EDİLDİ

İstanbul'da 45 yıl önce temeli atılan Kaşıbeyaz Turizm İşletmeleri Sanayi Ve Ticaret AŞ ile şirketin sahipleri Ahmet Kaşıbeyaz ve Mehmet Murat Kaşıbeyaz için konkordato talep edildi. Bakırköy 1. Ticaret Mahkemesine önceki gün yapılan başvuru dilekçesi ile birlikte, sunulan iyileştirme projesi ile şirket için konkordato talep edildi.

Ünlü kebap zinciri Kaşıbeyaz, konkordato istedi

5 RESTORANI VAR

Dava başvuru dilekçesinde, şirketin mali darboğaza girmesine gerekçe olarak, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmeler gerekçe gösterildi.

Kaşıbeyaz'ın biri Ankara'da 4'ü İstanbul'da olmak üzere 5 restoranı var. Ünlü markanın temeli 45 yıl kadar önce, Ahmet Kaşıbeyaz tarafından İstanbul Aksaray'da açılan küçük restoran ile atılmıştı. Markanın bilinirliği ise, 1986'da Florya'da açılan restoran ile arttı.

KONKORDATO NEDİR?

İflas anlaşması veya konkordato batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dahilinde ödemek için alacaklılarıyla yaptıkları anlaşma.

Bu anlamıyla tarihte "Papalık makamıyla başka hükümetler arasında yapılan anlaşmalar" için kullanılmıştır.

Günümüzde ise hukuk ve ekonomi alanlarında batık durumunda, alacaklıların, alacaklarını belli bir plana göre almaları için aralarında yaptıkları sözleşme anlamında kullanılmaktadır. Türkçeye iflas anlaşması olarak geçen konkordato, borçlunun, alacaklılarının üçte ikisiyle anlaşarak borçlarının en az yarısını ödemesi ve kalanını da ödeme planına bağlamasıdır.

Ticaret mahkemesinin onayladığı bu anlaşmada alacaklılar, alacaklarının belli bir bölümünden feragat eder ya da vadesi gelmiş borçların vadesi uzatabilirler. Hürriyet

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...