Ünlü ekonomist İslam Memiş'ten dikkat çeken dolar açıklaması! Sene sonu tahminini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

TGRT Haber'e konuk olan Finans Analisti İslam Memiş, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. "Birikimlerinizi koruyun" diyen İslam Memiş, doların 30 liraya dayanacağını söyledi.

Yatırımcısının yakından takip ettiği dolarda piyasa hareketliliği dikkat çekiyor. Geçtiğimiz aylarda inişli - çıkışlı bir seyir sürdüren dolar, zaman zaman hızlı yükseldi. Son günlerde sakinliğini koruyan dolar kurun önümüdeki günlerde durumu merak konusu olmaya devam ediyor. Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber’de yılsonu ve 2024 dolar tahminini açıkladı. İslam Memiş, vatandaşları uyararak ekonomide karanlık bir tünelin olduğunu ve birikimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

İSLAM MEMİŞ YILSONU TAHMİNİNİ AÇIKLADI

İslam Memiş Dolar/TL kuruna ilişkin şu açıklamaları yaptı: Soğukkanlı olun sancılı bir süreçteyiz. Bir tünel var önümüzde. Bu tünel karanlık! Bu tünelin sonunda ışığı görenler işine sahip çıkanlar, parasına sahip çıkanlar olacak. Gerçek olan bir şey var bu süreçte sancılı ve uzun bir yol var. Orta vadeli programda açıklanan rakamsal değerler benim öngörümün oldukça altında. Yine bu stüdyoda yılsonu Dolar/TL kurundaki tahminsel öngörümü 29.70 olarak açıklamıştım. Bu rakamsal değerlerde bu yılsonundaki Dolar/TL kurunun 29.90 seviyesine tekabül ettiğini bize gösteriyor.

DOLARDA YUKARI YÖNLÜ BİR İCME OLACAK

2024 yılının ortalamasını bize 36.80 lira olarak izah ediyorlardı. Kamuoyuna Dolar/TL kuru 40 lirayı görebilir dediğimiz zaman bize vatan haini diyorlardı. Devlet diyor bunu. 2025 yılında 43.90 diyorlardı. Benim öngörüm 2024 yılında 44 veya 45 seviyesine kadar yukarı yönlü ivme olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...