Ünivesiteye girişlerde yeteneğe göre sistem

Ünivesiteye girişlerde yeteneğe göre sistem

Ekonomi Haberleri

Bahçeşehir üniversitesi, sınavdan önce yeteneğe göre öğrenci almaya önce tıp ve mühendislikte başlayacak. Burs imkânı da olacak.

Dünyanın en önemli üniversitelerinde uygulanan 'başvuru-kabul' sistemi, Türkiye'de ilk defa Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından hayata geçiriliyor. Üniversite adaylarının sınav puanlarından önce kişisel özellikleri, yetenekleri, proje, istek ve daha da önemlisi hayallerinin önem kazandığı model, adaylara sınav öncesi üniversiteli olma imkânı sağlıyor. Apply BAU adı verilen modelle adaylar www.applybau.com internet sitesi üzerinden başvuru yapabiliyor. Burs imkânı da bulunan sistem, ilk olarak mühendislik ve tıp fakültelerinde başlayacak. Sistemin, önümüzdeki dönemden itibaren uygulanmaya başlanacağını söyleyen BAU Rektörü Şenay Yalçın, "Türkiye'de üniversitelerden mezun olanların yarısından çoğu alanlarının dışında çalışıyor. Bu büyük kayıptır. Biz gençlerimizin yeteneğine uygun programda okumalarının önünü açacağız" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...