Üniversiteler açılmadan kiralar fırladı

Üniversiteler açılmadan kiralar fırladı

EKONOMİ Haberleri

Üniversiteler eylül ayında açılmaya hazırlanıyor. Bunu fırsat bilen ev sahipleri kira fiyatlarını fırlattı.

Öğrencilerin yoğun olduğu illerde yıllık kira artış oranı yüzde 5 ile yüzde 28 arasında artış gösterdi. Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, üniversite öğrencilerinin kiralık ev arayışında olduğunu belirterek  “Başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa, Antalya, Trabzon, Aydın, Konya, Adana, Edirne, Muğla, Sakarya gibi illerde yıllık kira artış oranı yüzde 5 ile yüzde 28 arasında artış gösterdi. Kiraların en çok artış gösterdiği iller ise Adana ve Tekirdağ oldu. Adana ve Tekirdağ’da kiralar son bir yılda yüzde 28, son bir ayda ise yüzde 2 artış gösterdi. Adana’da ortalama metrekare kira 11,81 TL, ortalama kira 1.311 TL. Tekirdağ’da ise ortalama metrekare kira 10,97 TL, ortalama kira 1.174 TL” dedi.

BAHÇELİ EVLERE TALEP ARTTI
Adana ve Tekirdağ’ı Samsun, Isparta ve İstanbul’un takip ettiğini ifade eden Öğüt “Isparta’da ortalama metrekare kira 12,37 TL, ortalama kira 990 TL, İstanbul’da ortalama metrekare kira 19,71 TL, ortalama kira 1.892 TL, Samsun’da ise ortalama metrekare kira 10,87 TL, ortalama kira 1.185 TL oldu.  Evden çalışmanın da yaygınlaşması ile daha büyük, bahçeli ve balkonlu evlere olan talepler arttı. Kira fiyatları çok arttığı için öğrenciler taşınmayı erteledi” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...