Ünal: İran’la üçüncü ülkelere ortak tanıtım yapmalıyız

Düzenleyen:
Ünal: İran’la üçüncü ülkelere  ortak tanıtım yapmalıyız

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, alternatif turizm pazarı arayışları kapsamında geldiği İran’da sektör temsilcileri ile birlikte temaslarda bulundu.

Damla Peker TAHRAN
İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mesud Sultanifer ile görüşen Ünal, “Son dönemlerde bankacılık ve enerji sektöründe üst düzeyde iş birliği oluşturduk. Biz bunu turizm sektöründe de devam ettirmek istiyoruz” dedi. “Bir iş birliği protokolü imzalayacağız” diyen Ünal, şunları söyledi: “Görüşmelerimizin konularından birisi de özellikle İranlı turistlere dönük yeni paketler oluşturmak. İran'dan Türkiye'ye 2015’te 1 milyon 700 bin misafir geldi. 2016’nın ilk üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.5 arttı. 2015'te 165 bin 500 Türk vatandaşı İran’a seyahat etmiş. İran’dan gelecek turist sayısını arttırmamız gerekiyor. Turist alabilmek için çok ciddi hamleler yapmak gerekiyor. Ülkelerimiz arasında köprü olan charter uçuşlarının uçuş noktaları ve sayısının artması da öncelikle hedefimiz olmalı. İran’ın dünyaya sunacağı çok hikayesi var. Biz tek bir bölge anlayışıyla Çin, Hindistan, Malezya gibi uzak destinasyonlara ortak tanıtım çalışması yapmalıyız.”

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...