Umutlar yeşerdi

Umutlar yeşerdi

Ekonomi Haberleri

Yatırımcılar, Güneydoğu'da askıya aldıkları projeleri yavaş yavaş hayata geçirecek. Bölgede iktisadi ortam yeniden canlanacak

Türk halkının genel seçimlerde siyasi ve ekonomik istikrardan yana tercihini kullanması, ülke genelinde, özellikle de Güneydoğu Anadolu'da umutları yeşertti. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz; 7 Haziran'daki seçimin ardından terör örgütü PKK'nın saldırıları sebebiyle ülke ve bölge ekonomisindeki gelişmelerin sekteye uğradığını, piyasalarda sıkıntı yaşandığını, son seçim sonuçlarının ardından ise ekonominin yeniden canlanacağına inandıklarını söyledi. Çıkmaz, şöyle devam etti: "İnsanlar tek başına iktidarın nimetlerini iyi biliyor. Bu farkındalıkla sandığa gitti. Tek başına iktidar sonucu ile sermaye göçünün önüne geçilecek. Son 5 ayda yaşanan olumsuzluklar ekonomik gelişmenin önünde bir engeldi. Kimse son süreçte yatırım yapmıyordu. Şimdi bu iktidar tercihinin ardından herkesin eli rahatladı. Askıya aldıkları projeleri yavaş yavaş hayata geçireceklerdir. Bölge ve ülke dışındaki yatırımcılar da artık buradaki yatırımcılarla iş birliği yapacaklardır. Bölge artık potansiyelini yansıtmalı. Terörün olduğu, can ve mal güvenliğinin olmadığı bir yere kimse yatırım yapmaz. Yatırım olmazsa da bölge kalkınamaz. Türkiye doğal kaynaklara sahip değil. Bu sebeple üretim şart. Bölgede yaşayan insanlar da buraya yapılacak yatırımlara sahip çıkmalı."
Diyarbakır Organize Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç da, 1 Kasım'daki seçim sonuçlarının ülke ekonomisinin yanı sıra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni de rahatlattığını söyledi. Özkılıç, sandıktan çıkan sonuçlara bakıldığında insanların istikrar, kalıcı huzur ve barış istediğinin anlaşıldığını vurgulayarak, ihracat rakamlarındaki artışta, Çözüm Süreci'nin de etkin rol oynayacağını dile getirdi. Özkılıç, "Yatırımcılar, ihracatçılar, üreticiler problemlerin kalıcı bir barışla çözülmesini bekliyor. Bunun sağlanması durumunda Türkiye'nin daha da güçlü bir ülke olabileceğini görüyoruz. İş dünyası huzurun tesisi için adımların atılmasını bekler. Çünkü huzur ve barış sağlanmazsa yatırımcı gelmez" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...