Umutlar Erdoğan'da: Emekli, yüzde 25 zammı beğenmedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Umutlar Erdoğan'da: Emekli, yüzde 25 zammı beğenmedi

Ekonomi Haberleri

Zam oranının yüzde 25’e çekilmesi milyonlarca emekliyi tatmin etmedi. Emekliler Derneği “Beklentimiz karşılanmadı. Her kesime ne kadar zam verildiyse bize de aynısı verilsin. Hayatımızı idame ettirmemiz imkânsız. Umudumuz Cumhurbaşkanı’nda” dedi.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Emekli maaşlarına yapılması düşünülen yüzde 25’lik zam emeklileri hayal kırıklığına uğrattı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kâzım Ergün, yapılan zammın yetersiz olduğunu ifade etti ve “Emeklilerin hayatını sürdürecek, yaşamını devam ettirecek olan maaşına her şeyin altında zam yaparsanız milyonlarca insan inim inim inler. Bu zam vicdanları rahatsız eder” değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan zam oranının, beklenenden çok düşük olduğunu dile getiren Ergün, altı aylık enflasyon rakamı olan yüzde 19,77’nin üzerine verilen 5 puan verildiğini belirterek “Yani bu emeklinin 5 puanlık mı değeri var? Her kesime ne kadar zam yapılıyorsa, emeklilerde de o oranda beklenti oluştu” dedi.

Yüzde 25 zam oranıyla emeklinin hayatını idame ettiremeyeceğini vurgulayan Ergün “Bu zam vicdanları rahatsız eder” ifadesini kullandı.

UMUT CUMHURBAŞKANI’NDA

Kâzım Ergün “Bir tarafa yüzde 100’e yakın zamlar vererek alım gücünü düzeltmeye çalışıyorsunuz, bunu takdir ediyorum. Ama herkesin işini çözerken, ülkenin annesi babası olan emeklilerin hayatını karartırsanız vicdanen sıkıntı yaşarsınız. Emeklilik, bedeli peşin ödenmiş bir hak. Yıllarca vergisini ödedik, primini ödedik bu kutsal hakkı elde ettik. O yüzden kimse emeklileri ülkenin başındaki yük olarak görmesin. Ben bu konunun Sayın Cumhurbaşkanı’mızın tarafından çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emekli 9 Temmuz 2023 23:44

Memura 22.000 güzel maaşlarında gözümüz yok güle güle harcasınlar en düşük gelir 20.000 olmalı anca zamlara dayanabilir 6 ay sonra oda sıfıra düşer bu zamlara karşı adaletli bir gelir dağılımı olmalı

Memure 9 Temmuz 2023 15:51

Böyle bir zam nasıl olur emekli kaymakam bile çalışan hizmetlerden düşük maaş alıyor acilen duzeltilmeli

Bekir yenipazarlı 9 Temmuz 2023 05:21

Emekli zammını beğenmedim.

Sonraki Haber Yükleniyor...