Ülker, çocuklara daha fazla harcama yapacak

Ülker, çocuklara daha fazla harcama yapacak

Ekonomi Haberleri

Ülker, bu projelere önemli kaynak ayırdı. Ülker CEO'su Tütüncü, "Gelecek 5 yılda yatırımımız bundan az olmayacak" dedi

FİKRET ÇENGEL
Euroleague Final Four'a kalarak Türk basketbol tarihinin en büyük başarılarından birine imza atan Fenerbahçe Ülker, kupayı alamasa da genç sporcuların başarı çıtasını yükseltti. Bu başarının kalıcı hale gelmesi amacıyla spor projelerini hayata geçiren Ülker'in çatı kuruluşu Yıldız Holding, son 8 yılda 2 milyonu aşkın çocuğa spor, sanat ve beslenme konularındaki projeler için 36 milyon lira bütçe ayırdığını açıkladı. Grup, önümüzdeki 5 yıl için projeksiyon hazırlarken, şu ana kadar sadece basketbol ve futbolda yoğunlaşan çocuk projelerine yenilerini eklemeyi hedefliyor. Yıldız Holding'in Gıda-Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Ülker Grubu olarak spora yılda 60 milyon lira kaynak ayırdıklarını belirterek, "Çocuk odaklı projelere 8 yılda 36 milyon lira yatırım yaptık. Gelecek 5 yılda da geçmiş 5 yıldan az olmayacak şekilde geleceğimiz olan çocuklara yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.
MİLLİ TAKIMLARDA ÜLKER ÇOCUKLARI
Ülker'in bu projeler kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile her yaz açtığı 'futbol köylerine' katılan 36 erkek, 44 kız toplam 80 çocuğun milli takımlara seçildiğini, 50 çocuğun profesyonel kulüplerle sözleşme imzaladığını söyleyen Tütüncü, bu rakamların projelerin başarısını gösterdiğini vurguladı.
Bugüne kadar destekledikleri spor odaklı projelerden 270 bini aşkın çocuğun faydalandığını belirten Tütüncü, şunları söyledi: "Şimdi bu projeleri bir adım öteye taşımak amacıyla araştırma yapıyoruz. Futbolda bir adım daha ilerideyiz. Örneğin, TFF tarafından pilot olarak İstanbul'daki 380 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek U-13 futbol ligini destekleyeceğiz. Üniversitelerin Beden Eğitimi bölümleri ve Spor Yüksek Okulları'nda eğitim gören antrenörlerin, bulundukları il ve ilçe okullarındaki çocuklara futbol eğitimi vermesine yönelik çalışmaya desteğimiz olacak."
AİLELERİN TERCİHİ OLDU
Final Four, basketbola nbsp;
olan ilgiyi büyütüyor


Basketbol'da Avrupa'nın en büyük organizasyonu Euroleague Final Four. 2000'den beri düzenlenen organizasyon bu yıl Madrid'de gerçekleştirildi. 2000 ve 2001'deki organizasyonlara katılarak üçüncü olan Efes'in ardından ilk kez bir Türk takımı organizasyonda bu başarıya yükseldi. Mehmet Tütüncü, "Final Four heyecanı basketbola ilgiyi artırdı.?Ailelerin tercih ettiği bir spor dalı ama başarı devam ettikçe ilgi katlanacak" dedi.
Öte yandan Fenerbahçe Ülker'in Final Four'daki mücadelesine destek için 60 bine yakın taraftarın katıldığı 'Güle güle gidin, efsane olun gelin' hareketi, sosyal medyada trend topic oldu. Londra Hyde Park'tan New York High Line'a ve Vatikan'a kadar dünyanın birçok yerinden taraftarlar çektikleri videolarla sosyal medya üzerinden Fenerbahçe Ülker'e başarı dileklerini iletti. Sadece Twitter'da 49 bin mesaj paylaşılırken, 2 bin 300'e yakın video yayınlandı. Tütüncü, 7 milyondan fazla kişiye organik olarak ulaşıldığını söyledi.

Profesyonel kulüp sponsorlukları bitiyor
Futbolun herkes tarafından sevilen bir spor olmasını istediklerine dikkat çeken Yıldız Holding Gıda-Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, çalışmalarının buna uygun yönde devam edeceğini vurguladı. Tütüncü, "Futbol gibi profesyonel kulüplerdeki sponsorluklardan sezon sonunda tamamen çıkıyoruz" dedi. Daha önce bu kararını kamuoyu ile paylaşan şirket, sponsorluk anlaşmalarının bitmesini bekliyordu. Basketbolda ise Ülker Basketbol Takımı ile 1995, 1998, 2001 ve 2006'da lig şampiyonu olmuş 5 kere Cumhurbaşkanlığı 3 kere de Türkiye Kupasını almıştı. Ancak takım 2007'de Fenerbahçe'nin kuruluşunun 100. yılında bir birleşmeyle Fenerbahçe Ülker ismini aldı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...