Ulaşımda seçim mesaisi başladı: Şirketler ek sefer koyuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ulaşımda seçim mesaisi başladı: Şirketler ek sefer koyuyor

Ekonomi Haberleri

Seçim nedeniyle memleketine gitmek isteyenler otobüs ve uçak şirketlerine akın etti. En fazla talep; deprem nedeniyle büyükşehirlere göçen depremzedeler ve öğrencilerden geliyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Seçim nedeniyle otogarlarda yoğunluk yaşanıyor. Birçok şirket yaşanan taleple bağlantılı olarak ek sefer koymaya başladı. Özellikle 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda ciddi bir hareketlilik var.

En fazla talep büyükşehirlerden Anadolu’ya gidişlerde görülüyor. Öğrenciler ve deprem nedeniyle memleketlerinden büyükşehirlere gelenler oy kullanmak için geri dönüyor. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım “Normal seferler dolmuş durumda, ilave seferler yapılmaya başlandı. Perşembe, cuma, cumartesini de kapsayacak” dedi.

“Anadolu’dan da gelişler var” diyen Yıldırım “Ağırlıklı olarak deprem bölgesinde bütün otobüsler dolmuş durumda. Deprem bölgesinde oy kullanacak insanlarda hareket daha büyük. Açık olan üniversitelerden de oy kullanmaya gelecek öğrenciler var. Siyasi partiler de seçmenleri taşımak için otobüs kiraladılar o da biraz piyasayı etkiledi” diye konuştu.

DEPREMZEDELER GİDİYOR

Metro Turizm yetkilisi gazetemize yaptığı açıklamada, bilet alımlarının hafta başı itibarıyla başladığını ancak bugünden itibaren yoğunluk yaşandığını ifade etti. Özellikle deprem bölgesine giden otobüslerin dolduğunu söyleyen yetkili “Şirketler ek sefer koyuyor. Fiyatlarda bir artış yok. Bakanlık en dikkatli şekilde denetim yapıyor. Biletler ağırlıklı olarak seçim sonrası dönüş şeklinde alınıyor” dedi.

HAVALİMANLARI DA HAREKETLİ

Otogarlarda yaşanan yoğunluk havalimanlarını da etkilemiş durumda. Cuma gününden itibaren Anadolu’ya giden uçaklarda sayılı bilet kaldığı görülüyor. Büyük şirketlerin talebe bağlı olarak ek sefer koyabileceği belirtiliyor. Uçak bilet fiyatlarında bir değişiklik görülmüyor. 

HATAY HAVALİMANI KAPALI, OTOBÜSLER DOLU GİDİYOR

Hatay Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye göre, deprem nedeniyle pistlerde sorunlar oluştuğu, ancak çalışmamaların sürdüğü belirtildi. Telefonla ulaştığımız yetkili “TÜBİTAK geçen hafta bazı tetkikler yaptı, yakın zamanda pistlerin normale döneceği bilgisini aldık. Şimdilik havalimanımızdan yalnızca gidiş uçuşları yapılıyor. Ancak dışarıdan Hatay Havalimanı'na gelişler şimdilik yapılamıyor” dedi.

Öte yandan Hatay’a otobüs ile yolculuk yapılabiliyor. Havalimanı kapalı olması nedeniyle vatandaşlar otobüs şirketlerini tercih ediyor. Bu nedenle şirketler yaşanan yoğunluk sebebiyle Hatay’a ek sefer koyduklarını ifade ediyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...