Ucuz konut için adres Hadımköy

Düzenleyen:
Ucuz konut için adres Hadımköy

Ekonomi Haberleri

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, alt ve orta gelir grubuna yönelik Hadımköy’de m2’si 2.500 TL’ye konut üretebileceklerini söyledi

Önder Çelik İSTANBUL
İstanbul’un merkezi yerlerinde konut üretimi ve satışında sıkıntı yaşamaya başlayan müteahhitler yeni yer arayışına girdi. Daha çok lüks konutlarla tüketiciyle buluşan markalı konut üreticileri, piyasanın yüzde 70-80’ini oluşturan orta ve alt gelir grubuna yönelik de proje üretimi yapmak istiyor. İstanbul’un Başakşehir-Kayaşehir bölgesinde geliştirdiği projelerle dikkat çeken Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, sektörde lüks konut arzında fazlalık olmasına karşın, orta ve alt gelir grubuna konut üretememe sıkıntısı olduğunu söyledi. Arsa üretemediklerini, kentsel dönüşümün de rantı olan birkaç caddeye sıkıştığını kaydeden Uyan, çözümün yeni bölgeler yeni hikayelerden geçtiğini belirtti. Hadımköy’de 100 bin liraya tarla bulunabildiğini belirten Uyan, burada özel sektör ve kamunun işbirliği ile konut üretimi yapılabileceğini söyledi.  Uyan, “TOKİ ve Emlak Konut, Kayaşehir’de olduğunu gibi bu bölgede 20-30 milyon m2’lik alanları planlayıp m2’sine belli bir üst sınır getirerek- örneğin 2.500 TL- özel sektöre ihale edebilir” dedi. Uyan bu yolla yılda 50-60 bin konut üretebileceklerini söyledi.
Projelerine de değinen Ercan Uyan, TOKİ’den gelir paylaşım modeli ile 250 bin m2’lik iki parsel aldıklarını belirterek, “Ankara’da 183 bin m2’lk arazi vardı Çankaya’da Emlak konutla proje geliştirme devam ediyor. Önümüzdeki yıl projeyi hayata geçireceğiz” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...