Ücretli öğretmen maaşı için yeni karar: Ek ders ücreti zamlandı, asgari ücret vurgulu talep geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ücretli öğretmen maaşı için yeni karar: Ek ders ücreti zamlandı, asgari ücret vurgulu talep geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Ücretli öğretmen maaşı için yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 kurumda eğitim veren ücretli öğretmenlerin ek ders ücretine yüzde 25 zam yapıldı. Zam sonrasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın'dan asgari ücret vurgusuyla yeni talep geldi.

Ücretli öğretmenlerin maaşlarına ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni kararla ek ders ücretinde yüzde 25 zam yapıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın asgari ücret vurgusu yaparak zam sonrası yeni talepte bulundu.

4 KURUMDA ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İÇİN YENİ KARAR

"Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması"na ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmî Gazete'de bugün yayımlanan kararla Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığında ek ders ücreti karşılığı ders görevi verilen ücretleri öğretmenlere fiilen okuttukları her 2 saat derse karşılık 1 saat daha ek ders ücreti verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünde geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin bu görevleri karşılığında yararlandırıldıkları ek ders ücreti de haftada 9 saat artırıldı.

Ücretli öğretmen maaşı için yeni karar: Ek ders ücreti zamlandı, asgari ücret vurgulu talep geldi

ALİ YALÇIN'DAN YENİ TALEP

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ücretli öğretmenlerin ek ders ücretlere yapılan yüzde 25'lik zammın ardından bazı açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete vurgu yapan Yalçın şu ifadeleri kullandı:

"Ücretli öğretmenlerin gelirlerini artıracak bu karar yerinde olsa da ders ücreti karşılığı görevlendirme uygulamasının iş güvencesinden yoksun kamu yönetimi anlayışına yakışmayan bir istihdam türü olduğu açıktır.

Ders ücretleri ne kadar artırılırsa artırılsın ücretli öğretmenlerin aylık asgari ücretin altında ücret aldıkları, sosyal güvenlik haklarının yetersiz olduğu bilinmelidir. Ücretli öğretmenliğin kaldırılması ve kamuda asli istihdamın memurlar eliyle sağlanması olması gereken istihdam politikasıdır. Bu sağlanıncaya kadar Eğitim-Bir-Sen olarak meslek kanunu önerimizde yer alan "Ücretli öğretmenlere ödenecek aylık net ücret tutarı, aylık net asgari ücretten az olmamalı; bu kişilerin sigorta prim ödeme gün sayıları aylık 30 gün üzerinden hesaplanmalıdır." önerisi hayata geçirilmelidir.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...