Uçakta 'cep'le konuşana 1000 lira ceza geliyor

- Güncelleme:
Uçakta 'cep'le konuşana 1000 lira ceza geliyor

Ekonomi Haberleri

Uçakta yolcu veya personelin düzenini ya da güvenliğini tehlikeye atacak hareketlerde bululanlar ile uçak emniyetini riske atanlar 1000 lira ile 10 bin lira arasında para cezasına çarptırılacak.

Uçakta yolcu veya personelin düzenini ya da güvenliğini tehlikeye atacak hareketlerde bululanlar ile uçak emniyetini riske atanlar 1000 lira ile 10 bin lira arasında para cezasına çarptırılacak. 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe girecek yönetmenlikle uyarılmalarına rağmen, taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmaya devam eden (örneğin cep telefonu), sigara içen, yerine oturmayan ve emniyet kemerini bağlamayan, baş üstü dolabın kapağını kapatmayan, yolcularla ve kabin ekibi ile tartışan, kabin ekibinin görevini yapmasına engel olup sözle taciz edenler ile kabin ekibinin verdiği talimatları yerine getirmeyenlere bin lira idari para cezası verilecek. Ayrıca, uçuş emniyetini riske edecek şekilde hava araçlarına lazer tutan, uçak haberleşmesine müdahale eden veya benzer ihlallerde bulunan kişilere de 10 bin lira idari para cezası uygulanacak. Cezaya itiraz edenlere mahkeme yolu açık olacak. Cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine başvurabilecekler. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...