Uçaklara 6 bin dolarlık yakıt desteği uzatıldı

Uçaklara 6 bin dolarlık yakıt desteği uzatıldı

Ekonomi Haberleri

BDT ülkelerine yönelik charter uçuşlarında sefer başına 6 bin dolar yakıt desteğinin 15 Eylül-30 Kasım tarihlerinde de devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uçuş ve rezervasyon iptallerinin önüne geçilebilmesi için BDT ülkelerine yönelik charter uçuşlarında sefer başına 6 bin dolar yakıt desteğinin 15 Eylül-30 Kasım tarihlerinde de devam ettirilmesi kararlaştırıldı. Destek uygulaması Rusya başta olmak üzere Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve İran'dan turizm amaçlı Antalya Gazipaşa- Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas- Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına tarifesiz (charter) turistik uçak seferlerini kapsıyor. nbsp;Öte yandan sağlık turizminde yurt dışından getirilen hastalara yönelik destekler de, tarifeli ve tarifesiz uçak seferlerine göre yeniden düzenlendi. Buna göre özel sağlık kuruluşları ya da havayolu şirketleri tarafından hastaların tedavi edilmek üzere tarifeli uçak seferi ile Türkiye'ye getirilmesi halinde uçak veya diğer ulaşım giderleri hasta başına yüzde 50 oranında ve en fazla bin doları devlet tarafından karşılanacak. Tarifesiz (charter) uçak seferleriyle Türkiye'ye getirilmesi halinde ise hasta başına 200 dolarını geçmemek kaydıyla ulaşım giderlerinin tamamı ödenecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...