TÜSİAD yeni başkanını seçti

TÜSİAD yeni başkanını seçti

Ekonomi Haberleri

Cansen Başaran Symes, 176 oydan 174'ünü alarak TÜSİAD'ın yeni başkanı oldu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 45. Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün yapıldı.Tek aday olan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Cansen Başaran-Symes 176 oydan 174'ünü alarak yeni başkan oldu.

3. KADIN BAŞKAN
Cansen Başaran-Symes, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner'den sonra TÜSİAD'ın 3. kadın başkanı olarak listeye girdi.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ
TÜSİAD'ın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:
İsmail Hasan AKÇAKAYALIOĞLU
Metin AKMAN
Bahadır BALKIR
Cansen BAŞARAN-SYMES
Memduh BOYDAK
Esin GÜRAL ARGAT
imone KASLOWSKİ
Ali Yıldırım KOÇ
Murat ÖZYEĞİN
Mehmet Nurettin PEKARUN
Agah Mehmet TARA
Sedat Şükrü ÜNLÜTÜRK

CANSEN BAŞARAN SYMES KİMDİR?
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Pricewaterhouse'un (PW) kuruluş aşamasında şirkete katılıp 2013 yılının Nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.
Mart 2014 tarihi itibarıyla Allianz Sigorta ve Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. TÜSİAD'ın eski başkanlarından Bülent Eczacıbaşı yönetimindeki Eczacıbaşı Topluluğu'nun da yönetim kurulu üyesi olan Cansen Başaran-Symes; Dünya Ekonomik Forumu tarafından 'Global Leaders for Tomorrow' (Geleceğin Global Liderleri) unvanını almıştı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...