TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer: Erdoğan'ın mesajını dikkate aldık

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer: Erdoğan'ın mesajını dikkate aldık
Ekonomi Haberleri

Haluk Dinçer, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın, 'Kutuplaşmaları geride bırakalım. Şimdi tokalaşma zamanıdır' sözlerini önemsiyoruz" dedi.

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, "Yatırımcı için TCMB'nin yüzde 5 faiz hedefi önemlidir. Şu anda çift haneye dayanmış faiz, bizi psikolojik olarak da etkileyebilir. Bizi eski yıllardaki kısır döngüye sokabilir. Umarım son üç ayda hedeflenen seviyelere iner" dedi. CNBC-e'de canlı yayına katılan Haluk Dinçer, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması konusunda da şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelmesi çok önemlidir. Biz kendisini Başbakan iken davet etmiştik. Konuşmasının bütününe bakarsanız, 'Kutuplaşmaları geride bırakalım. Şimdi tokalaşma zamanıdır' demiştir." İş dünyası olarak kendilerinin de bazı hatalarının sayılabileceğini ama iyi niyetli olduklarını söyleyen Dinçer; TÜSİAD olarak vergi, doğalgaz ve patent reformlarının mutlaka olması gerektiğini düşündüklerini söyledi. Türkiye'nin kredi notu konusundaki tartışmalar konusunda da Dinçer, şu değerlendirmede bulundu: "Yatırım yapılabilirlik anlamında bir risk görmüyorum. Yumuşak bir geçişle bu işten çıkılacak. Yüzde 3-4 büyüme, yüzde 9'a yakın enflasyon ve yüzde 6 oranında cari açık bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...