Türkmenistan Türk firmaları ile kalkınacak

Türkmenistan Türk firmaları ile kalkınacak

Ekonomi Haberleri

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, 2030 yılı kalkınma programı hazırlayacaklarını belirterek, Türk firmalarını yatırım yapmaya davet etti.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, 2030 yılı kalkınma programı hazırlayacaklarını belirterek, Türk firmalarını yatırım yapmaya davet etti. Aşkabat'taki "5. Türk İhraç Ürünleri Fuarı", Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla açıldı. Fuarın açılışının ardından Zeybekci, Türkmen liderle bir araya geldi. Berdimuhamedov kabulde yaptığı konuşmasında, nbsp;Türkmenistan'ı sanayileşmiş bir ülke derecesine çıkarmak istediklerini kaydederek, bunun için 2030 yılı kalkınma programı yapmaya hazırlandıklarını ifade etti. Japonya'nın, Türkmenistan'da 20 milyar dolar yatırım yapacağını belirten Berdimuhamedov, Türk şirketlerinden bazıları şimdiden Japon şirketleri ile kimya sanayi sektörünün geliştirilmesi için dev projelerde yer almaya başladığını söyledi. Türkmen lider, petrol, doğalgaz, tarım alanında yatırımlar yapacaklarını, Türk şirketlerinin de bu projelerde yer almasını istediklerini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...