Türkiye'ye yatırım yağıyor

- Güncelleme:
Türkiye'ye yatırım yağıyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye yabancı yatırımcıların adresi hâline geldi. Yılbaşından bu yana birçok şirket Türkiye’de yatırım yapacağını açıkladı. Küresel devler, milyarlarca dolarlık yatırım ile ülkemizde üretim yaparak yeni istihdam sağlamayı hedefliyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Muhalefetin “Bu Türkiye’ye yatırım gelmez” söylemlerine en güzel cevap yabancı şirketlerden geldi. Yılbaşından bu yana; Almanya, Hollanda, Suudi Arabistan, Fransa, Latin Amerika, Çin ve Japonya gibi ülkelerden Türkiye’de doğduran yatırım açıklamaları geldi. Türkiye’nin jeopolitik konumu, yabancı yatırımcılar için sağlanan teşvikler ve kaliteli iş gücü potansiyeli, yatırım kararlarında etkili oldu. Ayrıca Rusya ile Avrupa arasında yaşanan ambargolar ile Çin’deki navlun fiyatları, Türkiye’nin yıldızını daha da parlattı. Gelen yatırımların sektör olarak dağılımına bakıldığında; Enerji, lojistik, ağır sanayi, sağlık, e-Ticaret, otomotiv, perakende ve turizm olduğu görüldü.

14 MİLYAR DOLARI GEÇECEK

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Her zaman söylediğimiz gibi dünyadaki yatırımlardan genelde yüzde 1 pay alıyoruz.  Bizim hedefimiz, bunu yüzde 1,5 seviyesine çıkarmak. Geçen yıl 13,5 milyar dolarlık yabancı yatırım çektik. Bu yıl hedefimiz 14 milyar doların üstüne çıkmak. Bu bağlamda çok pozitif bir eğilim var, yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seçim sonrası dönemde de uluslararası yatırımcılar gözünü Türkiye’ye çevirmiş durumda. Önümüzdeki aylarda bu yatırımların artması sürpriz olmayacaktır” dedi.

Türkiye'ye yatırım yağıyor
BÜYÜK POTANSİYEL VAR

PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu, Türkiye’nin çok büyük bir yatırım potansiyeli olduğunu ve Türkiye’ye yatırımcı ilgisinin son dönemde arttığını söyledi. Türkiye’de 100 yıldır Türkiye’de olan büyük yabancı markalar olduğunu altını çizen Cenk Ulu “Onlar Türkiye’den bir günde vazgeçmez. Türkiye’yi tanıyan firmalar mevcut yatırımlarına devam eder. Türkiye’ye yatırım ilgisi bir dönemdir var. Çin’e alternatif arayan firmalar için Türkiye önemli bir oyuncu olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin hem sanayi üretim kapasitesi hem lojistik altyapısı hem de bulunduğu konumu itibarıyla alternatif olma konumu oldukça güçlü” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...