Türkiye'ye sermaye akışı daha da büyüyecek: BAE ile ticarette yeni hedef 40 milyar dolar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'ye sermaye akışı daha da büyüyecek: BAE ile ticarette yeni hedef 40 milyar dolar

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye'ye Körfez ülkeleriyle ticari ilişkilerini hız verdi. Türkiye'yi ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, ticari ilişkilerde yeni hedefin 40 milyar dolar olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ülkeleriyle kurulduğu üst düzey ekonomik ilişkiler ticarette etkisini gösteriyor. Körfez ülkeleriyle ikili ticaret hacmi gün geçtikçe daha da büyüyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Bakanı Zeyoudi Türkiye ile ticarette yeni hedefin 40 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

PETROL DIŞI TİCARET 18 MİLYARA DAYANDI

BAE Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyeret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zeyoudi iki ulusun petrol dışı ticarette iyi bir büyüme kaydettiğini anlattı. Zeyoudi, Türkiye ile BAE'nin petrol dışı ikili ticaretinin 18 milyar dolara dayandığını söyledi.

Bu yılın ilk yarısında iki ülke ticaretinde çok güzel bir büyüme kaydedildiğini vurgulayan Zeyoudi, ikili ticaretin yılın ilk yarısında neredeyse 13,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Türkiye'ye sermaye akışı daha da büyüyecek: BAE ile ticarette yeni hedef 40 milyar dolar

YENİ HEDEF 40 MİLYAR DOLAR

Thani bin Ahmed Al Zeyoudi​​​​​​​, ikili ticarette özel sektörün önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye ve BAE özel sektörün bu yakın ilişkiden, anlaşmalardan faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Türkiye ile BAE arasında büyük rakamları göreceğinden eminim. 5 yıl sonra 40 milyar doları göreceğiz. Bu ivmeyi sürdürmek istiyoruz. Özel sektörün diğer pazarlara farklı bir açıdan bakıp birlikte çalışmasını sağlamak istiyoruz."

Verilen bilgiye göre, BAE, Türkiye'nin Körfez bölgesindeki en önemli ticaret ortaklarından biri konumunda bulunuyor. Türkiye'nin BAE ile olan ihracatında yüzde 58,6'lık payla ilk sırada tüketim malları yer alıyor. Bunu, yüzde 30,07'lik payla ara mallar ve yüzde 8,11'lik payla yatırım malları izliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...