Türkiye'ye para akışı hızlanacak: Bakan Şimşek dünyanın önde gelen fon yöneticileriyle buluştu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'ye para akışı hızlanacak: Bakan Şimşek dünyanın önde gelen fon yöneticileriyle buluştu

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de dünyanın önde gelen fon yöneticileriyle bir araya geldi. Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan Bakan Şimşek, görüşmenin Türkiye'ye fon akışına katkı sağlayacağını belirtti.

Seçimlerin ardından atılan rasyonel adımlar, yabancı yatırımcının Türkiye'ye güvenini giderek artırıyor. Son 2.5 ayda Türkiye'ye 10 milyar dolarlık dış finansman giriş yaparken ekonomi yönetimi, ABD'de yatırımcılarıyla bir araya geldi. Goldman Sachs ev sahipliğinde gerçekleşen 13. Türkiye Yatırım Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dünyanın önde gelen fon yöneticilerine sunum yaptı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen konferansta Bakan Şimşek, ABD'de yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve Orta Vadeli Programı (OVP) çerçevesinde hedeflerini anlattı. Ticaret Bakanı Bolat ise, ABD ile ticari ilişkiler üzerine bir konuşma yaptı.

TÜRKİYE ABD İLE EKONOMİK İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYE KARARLI

Küresel zorlukların, ülkeleri uyumlu eylemlerde bulunmaya zorladığını belirten Bolat, bu zorlukların üstesinden gelmeye yönelik eylemler yeniden şekillenirken, ABD ve Türkiye'nin her zamankinden daha yakın olması ve daha fazla işbirliği yapması gerektiğine inandıklarını dile getirdi. Bolat, "Türkiye, ABD ile arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini gerçekleştirmeye ve ekonomik ilişkileri geliştirmeye kararlı." dedi. Ticaret Bakanı Bolat, hükümet olarak ABD ile ticari ilişkileri ilerletmek için harekete geçmeye ve inisiyatif almaya hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye'ye para akışı hızlanacak: Bakan Şimşek dünyanın önde gelen fon yöneticileriyle buluştu

BAKAN ŞİMŞEK YATIRIMCILARA OVP'Yİ ANLATTI

Bakan Şimşek, yaklaşık bir saat süren toplantıda Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin sunum yaptı. Katılımcıların soruları yanıtlayan Bakan Şimşek, Türkiye'nin Orta Vadeli Programı'nı (OVP) detaylarıyla anlattı. Türkiyedeki yatırım ortamı ve fırsatlar hakkında bilgi veren Bakan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın OVP'ye ve enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalara tam desteği olduğu vurgulandı. Toplantıda, para politikası sıkılaşmasının enflasyonu düşürmeye yardımcı olacağı kaydedilerek, mali disipline yönelik atılan adımlara değindi.

TÜRKİYE'YE FON AKIŞINA DESTEK OLACAK

Bakan Şimşek, sosyal medya platformu X'teki hesabından toplantıya dair görüşlerini paylaştı. Türkiye'nin yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ettiğini belirten Mehmet Şimşek, toplantının fon akışının artmasına destek olacağını söyledi. New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle verimli görüşmeler yaptıklarını söyleyen Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı: 

"Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türkiye-ABD İş Konseyi ve Goldman Sachs ortak organizasyonunda düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı'nda ise kalabalık bir yatırımcı kitlesine hitap ederek Türkiye'nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptım. Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en önemli unsur. Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum."

https://twitter.com/memetsimsek/status/1704197810550198284

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...