Türkiye'ye güzel haber! 2 yıl rahat olacağız

/ Kaynak: AA
Türkiye'ye güzel haber! 2 yıl rahat olacağız

Ekonomi Haberleri  / AA

Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye'yi olumlu yönde etkileyecek.Fatih Birol,'En azından 1,2 yıl rahat soluk alma zamanımız var' dedi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Fatih Birol, petrol fiyatlarındaki düşüşten Türkiye'nin olumlu yönde etkileneceğini belirterek, "En azından 1-2 yıllık bir soluk alma zamanımız var" dedi.Londra'da düzenlenen "Küresel Enerji Görünümü" toplantısı sonrasında nbsp; AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Birol, petrol fiyatlarının bir önceki yıla nbsp;oranla yaklaşık yüzde 20 gerilediğini anımsattı. nbsp;
nbsp;
nbsp;"Bunun hem Türkiye'deki cari açığa olumlu bir etkisi olacak, hem de nbsp;dünyadaki Türkiye gibi petrol ve doğalgaz ithal eden ülkelerin cari açığını nbsp;olumlu bir seviyeye getirecek. Türkiye için bu, hem petrol fiyatlarının düşmesi nbsp;hem de petrole endeksli olan doğalgaz ithalatında da bir rahatlama, düşüş nbsp;getirecek" diyen Birol, bunun yanında küresel petrol fiyatların belirli bir süre nbsp;yeniden yükseliş trendine girebileceği uyarısını yaptı. Birol, "Bunun uzun süre devam edeceğini bence düşünmememiz gerekir. nbsp;Bunun iki nedeni var. Petrol fiyatlarının düşmesinin arkasındaki en önemli nbsp;nedenlerden birisi ABD'deki kaya petrolündeki yükseliş ama petrol fiyatları 80 nbsp;dolar civarlarında kalırsa orada yatırımlarda bir zayıflama bekliyoruz. 2015 nbsp;yılında fiyatlar bu seviyede kalırsa ABD kaya petrolüne olan yatırımlarda yüzde nbsp;10'a varan düşüşler bekliyoruz" dedi. Aynı zamanda petrol fiyatlarının düşmesinin petrol talebinin de nbsp;hızlanmasına yol açacağını dile getiren Birol, hızlanan petrol talebinin, ABD'de nbsp;yavaşlayacak olan petrol üretiminin, petrol fiyatlarında tekrar yukarı doğru nbsp;baskı oluşturacağını bildirdi. Birol, "En azından 1-2 yıllık bir soluk alma zamanımız var ama daha önce de sürprizler olabilir" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...