Türkiye'ye 2 yılda 2 milyar dolar yatırdı, halka arzı düşünüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'ye 2 yılda 2 milyar dolar yatırdı, halka arzı düşünüyor

Ekonomi Haberleri

Gayrimenkul sektörünün yanı sıra mobilya, yeme-içme, medya-eğlence, paylaşımlı ofis, turizm ve maden sektörlerinde de yatırımları bulunan Kazakistan merkezli Türk firması RAMS Global, iki yıl önce girdiği Türkiye pazarında yatırımlarına devam ediyor.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Gayrimenkul sektöründe 35 yıllık geçmişe sahip firma; Almanya, Tayland, BAE, Rusya, Türkiye ve Kazakistan olmak üzere 6 farklı ülkedeki 11 şehirde 25 bin çalışanıyla faaliyet gösteriyor.

Bugüne kadar 92 proje tamamlayan firmanın iki yıl içinde Türkiye’ye 2 milyon metrekarelik proje kazandırdığını anlatan RAMS Global Yönetim Kurulu Başkanı Devran Bülbül, Türkiye’ye yaptıkları yatırımların 2 milyar doları aştığını kaydederek “Ülkemize yatırımlarımız devam edecek. Pusulamız Türkiye” dedi.

HALKA ARZ PLANLANIYOR

Dünya çapında 20 milyar dolarlık iş hacimlerinin olduğunun altını çizen Bülbül, öz sermayeyle iş yapmaya devam edeceklerini, ilerleyen dönemde halka arz planları da olduğunu vurguladı.

Türkiye’de tamamlanan ve devam eden Quattro İstanbul, RAMS Garden Bahçelievler, RAMS City Haliç, RAMS Beyond İstanbul ve RAMS Denizkent Bayramoğlu projeleri olduğunu belirten Bülbül, önümüzdeki dönemde İstanbul’da 2 proje, Bodrum’da da 1 proje daha lanse edeceklerini söyledi.

Almanya’da otel, üniversite, hastane ve konuttan oluşan bir karma proje geliştireceklerini anlatan Bülbül, Tayland’daki 1.000 odalı 2 otel projesinden birinin eylül başı itibarıyla açılacağını kaydetti. Firmanın Kazakistan’da 2, Tayland’da 2, İstanbul’da 1, Bodrum’da 2 olmak üzere toplam 7 otel projesi bulunuyor. Sektöre ilişkin de konuşan Bülbül, 700 bine yakın müteahhitin olduğu Türkiye’de projelerde tamamlayamama sorunları olduğuna, konut fiyatlarının kısa vadede az da olsa artacağına işaret etti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...