Türkiye'ye 10 yeni havalimanı daha inşa edilecek

Düzenleyen:
Türkiye'ye 10 yeni havalimanı daha inşa edilecek

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de 10 yeni havalimanı yapımı için gerekli çalışmalara başlanıyor.

Türkiye genelinde bulunan 55 havalimanına yenilerinin eklenmesi planlanıyor. İnşa edilecek 10 yeni havalimanı için gereklli çalışmalar başlatıldı.

Bu projelerden ilki Rize'de deniz doldurularak yapılacak olan havalimanı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın memleketi Rize'de inşa edilecek havalimanı için ilk ihale geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. İhaleye 11 firmanın teklif verdiği açıklandı.

PROJE DETAYLARI BELLİ OLDU
İhale Komisyonu tarafından önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapılacak. Teknik olarak yeterlilik alan firmalardan mali teklifler talep edilecek. Rize Havalimanı, Rize merkeze 34, Trabzon'a ise 105, Artvin sınırına da 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek.

3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik de apronu sahip olacak.

DİĞER PROJELER DE BELİRLENDİ
Havalimanının, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet vereceği öngörülüyor.

Yapılması planlanan diğer havalimanları ise İstanbul yeni Havalimanı, Çukurova Havalimanı, İzmir Çeşme Alaçatı Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Batı Antalya Havalimanı, Tokat Havalimanı, Karaman Havalimanı, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı olarak belirlendi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...