Türkiye'nin yerli uçağı dünyaya pazarlanacak

Türkiye'nin yerli uçağı dünyaya pazarlanacak

Ekonomi Haberleri

Üretilecek olan Dornier 328'ler, Amerika, Almanya, Ukrayna, Kanada, Endonezya, Güney Afrika ve bazı AB ülkelerinde kullanılıyor.

Türkiye'nin ilk yerli uçağı, 2017'de göklerde olacak. Daha çok ülke içinde şehirlerarası yolculuklarda kullanılması planlanan Dornier D328 model uçağı, dünyanın önde gelen bölgesel havayolu şirketleri de kullanıyor. Yıllık cirosu 1 trilyon dolar olan, doğrudan 5.5 milyon, dolaylı olarak da 33 milyon kişiye iş imkânı sağlayan sektörün gelişiminin bölgesel havacılık tarafından hızlanacağı belirtilirken, İstanbul, Doha, Abu Dabi ve Dubai gibi kentlerin hava yolu seyahati açısından cazibe merkezleri olacağına vurgu yapılıyor. Ülkenin ilk yerli uçağını geliştirmesi için STM ile ABD'de Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu Sierra Nevada Corporation (SNC) arasında mutabakat imzalandı. Bu kapsamda Dornier 328 jet uçakları modernize edilerek Türkiye'nin ilk yerli uçağı üretilecek. 2 pilot, bir hostes olmak üzere 3 kişilik uçuş ekibinin görev yaptığı uçakların kapasitesi 33 yolcuyu buluyor. Nevada CEO'su Fatih Özmen, projenin, 30-33 yolcu kapasiteli 328 modelin ardından 56-64 yolcu kapasiteli 628 tip daha büyük turboprop uçaklarının tasarımını yapacaklarını anlatan Eren Özmen ise, "Bu benzersiz uçaklar, Türkiye'de hâlihazırda büyük uçakların pratik şekilde hizmet veremediği küçük şehirler arasında doğrudan sefer yapacak. Böylece gerek iş gerekse eğlence seyahati için yeni bir alan açılmış olacak, Türkiye dünya standardını yakalayacak" dedi. Proje ayrıca ABD'de satışa sunulmak üzere üretimi de öngörüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...