Türkiye'nin risk primine (CDS) AB ve NATO etkisi: Son 2.5 yılın en düşük seviyesinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'nin risk primine (CDS) AB ve NATO etkisi: Son 2.5 yılın en düşük seviyesinde

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin kredi risk primi CDS, NATO zirvesi ve Türkiye'nin yeniden Avrupa Birliği yoluna girmesiyle hızlı düşüşe geçti. Ekonomide riske işaret eden CDS primi iki buçuk yıl önceki seviyelerine geriledi.

Türkiye’nin Kredi Temerrüt Takası (CDS) primi, NATO'da gerçekleşen diplomasi trafiği ve Avrupa Birliği müzakerelerinin yeniden başlama işaretiyle hızlı düşüşe geçti.

İKİ BUÇUK YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Seçim belirsizliğinin ortadan kalması, yeni kabine ve ekonomi politikalarında olumlu hava ile düşüşünü sürdüren CDS, son iki yılın en düşük seviyesine indi.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta gerçekleşen NATO liderler zirvesinde Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini TBMM'ye sevk edeceği, İsveç'in de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinin canlandırılması konusundaki çabaları destekle Türkiye’nin risk primi bugün 450 seviyesinin altına geriledi. Haziran ayı sonunda 480 seviyesinde olan Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası riski CDS anlık olarak 449 baz seviyesine düşerek Eylül 2021 yılı seviyelerine geri döndü.

Türkiye'nin CDS'i Kasım 2021'de 449 baz seviyesindeydi.

Türkiye'nin risk primine (CDS) AB ve NATO etkisi: Son 2.5 yılın en düşük seviyesinde

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan 5 yıllık kredi temerrüt takası anlamına gelen CDS, en yüksek seviyesini 2022 yılı Haziran ayında 850’lere ulaşarak görmüştü.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...