Türkiye'nin ilk akredite meyvesi; kayısı

- Güncelleme:
Türkiye'nin ilk akredite meyvesi; kayısı

Ekonomi Haberleri

Dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80'ini karşılayan Malatya'da, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran'ın girişimleriyle Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu (KAK) oluşturuldu. Kurum, Türkiye'de bir ilke imza atarak, ilk kez bir meyve için Türkiye Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) onay aldı.

Kayısı artık uluslararası standartlarda sertifikalı olarak üretilecek. nbsp;Türkiye'de ilk kez bir meyve için akreditasyon çalışması yürütmek için kurulan Kayısı Uygunluk Belgelendirme Kurumu (KAK), uluslararası alanda kabul gören ilkelere bağlı kalarak öncelikle kayısı üretim koşullarına yönelik standartlar oluşturmak için çalışmalara başladı. nbsp;Uluslararası Kayısı Borsası'nın altyapısı oluşturulması için de adım atıldı. nbsp;

BAHÇELERE TURUNCU BAYRAK
Lezzeti ve kalitesiyle dünyadaki en iyi kayısıyı yetiştiren il olan Malatya'da, gönüllülük esasına dayanan uygulamayla, akredite olmak isteyen üreticilerin bahçelerine 'Turuncu Bayrak' verilerek üretimin her aşaması denetlenecek. Kent üreticisine yılda yaklaşık 400 milyon dolar kazandıran kayısının, akreditasyon çalışmalarıyla, katma değerinin artırılarak, şehre katkısının 700-800 milyon dolara çıkarılması hedefleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...