'Türkiye'nin gücüne güç katıyoruz'

Düzenleyen:
'Türkiye'nin gücüne güç katıyoruz'

Ekonomi Haberleri

Halkbank Genel Müdürü, "2016’da çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürerek ekonomimizin büyümesine katkı sağlarken, sosyal duyarlılığımızı yansıtacak projelerde yer almaya devam edeceğiz” dedi.

Sanayi üretimi, enflasyon, cari açık gibi makroekonomik göstergelerde son dönemde gözlenen yüksek performans, Türkiye'de bankacılık sektörüne dair beklentileri de kuvvetlendirdi. Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Piyasalara hâkim olan istikrar ve güven ortamının, sektör üzerinde doğrudan olumlu etkisi oldu. TÜFE'nin yüzde 7.46'ya kadar gerilemesi, enflasyon oranlarındaki iyileşme eğiliminin sürdüğünün habercisi. Sanayi üretimine de yansıyan bu eğilim, mart ayında ihracatın yıllık bazda yüzde 2.3 artarak, 12.8 milyar dolara ulaşmasıyla devam etti. İhracatçılarımız olumlu bir tablo çizdi. Halkbank olarak bir sıçrama yılı olarak gördüğümüz 2016 yılında da, çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye, ülkemize değer katacağına inandığımız işlerin bir parçası olmaya kararlıyız” dedi.
KOBİ’LERE TAM DESTEK
Taşkesenlioğlu, düzenledikleri "Hedef Pazar Günleri" toplantılarının, Türkiye sanayisinin ihracatta sektör ve ülke çeşitlendirme stratejisinin oluşturulmasına önemli katkılarda bulunacağını belirterek, "Bu toplantılar yüksek büyüme potansiyeli olan hedef pazarlarda, KOBİ'lerin etkinliğinin artırılması için gerekli uygulamaların tespit edilmesini sağlayacak. Halkbank olarak, Türk şirketlerinin uluslararası rekabette güçlenmesi ve küreselleşen dünyada söz sahibi olabilmesi için gelecek dönemde de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
FAİZSİZ KREDİ İMKÂNI
Piyasa riskleri karşısında esnafı yalnız bırakmadıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, şöyle devam etti: "Esnaf ve sanatkârların değişen şartlara uyum sağlayabilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Üstlendiğimiz bu misyon doğrultusunda gerekli şartları sağlayan esnaf ve sanatkârlar için, hazine destekli kredi sağlıyoruz. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârlara sıfır faizli, azami 5 yıl vade ile 150 bin TL’ye kadar finansman kullandırıyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...