Türkiye'nin en güçlü ikinci adamı Twitter'dan konuştu

Türkiye'nin en güçlü ikinci adamı Twitter'dan konuştu

Ekonomi Haberleri

2013'te 845 milyon dolara ulaşan şirket alımları yapan Murat Ülker, yeni satın almaları Twitter'dan duyurdu.

Yıldız Holding satın almalara 2014'te de devam ediyor. Holding bünyesinde teknoloji alanında faaliyet gösteren Penta, Ekip Elektronik ve iştiraki Beyaz İletişim'i satın aldı. Operasyonu, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından duyurdu. Yan malzeme dağıtıcısı bu şirketlerin katılımıyla, Penta'nın ürün gamının zenginleştiğine dikkat çeken Ülker, "Demem o ki, gıda ana işimiz ama teknolojide de iyiyiz" ifadesini kullandı.

1990 yılında Penta Bilgisayar adıyla kurulan şirket; bugün Acer, IBM, Toshiba, Adobe'nin de aralarında bulunduğu 150'den fazla markanın Türkiye dağıtıcılığını yapıyor. 2010'da Yıldız Holding şirketleri arasına katılan Penta, 2012'de Mersasistem ile birleşerek Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım ve Ticaret AŞ adını alıp sektörde ikinci konuma gelmişti.

2013'TE 845 MİLYON DOLARLIK ALIM

Ülker'e bağlı Yıldız Holding, Gözde Girişim Sermayesi ve Şok Süpermarketleri 2013 yılında toplam 845 milyon dolarlık satın alma yapmıştı.

BOŞ ÇERÇEVEYE 100 BİN DOLAR ÖDEDİ

Dünyaca ünlü çikolata devi Godiva'yı 2007 yılında 850 milyon dolara atın alan Murat Ülker, prestijine prestij katmıştı. Eylül ayında 182 milyon liraya 60 yıllık Adapazarı Şeker Fabrikası'nı satın alan Yıldız Holding, hemen ertesi gün ise Aytaç Et ile gündeme geldi. Firma için Rekabet Kurumu'ndan onay çıkınca Aytaç Et'in %34'lük hissesi Murat Ülker'e geçti. Murat Ülker, Capital'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye'nin en güçlü ikinci iş adamı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...