Türkiye’den Silikon Vadisi’ne dev çıkarma

Düzenleyen:
Türkiye’den Silikon Vadisi’ne dev çıkarma

Ekonomi Haberleri

TÜBİTAK Marmara Teknokent tarafından oluşturulacak ticari heyet, yazılım ve bilişim dünyasının kalbi olan Silikon Vadisi’nde temaslarda bulunacak.

Osman Çobanoğlu ANKARA - Bilişim, teknoloji geliştirme, AR-GE ve inovasyon ile yazılım firmaları, elektronik ürün üretici ve satıcıları, start-up firmalar, ürün geliştirme firmaları, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve OSB yönetici şirketlerinin katılacağı ticari turda Türk heyeti ilk olarak Chicago’daki MHUB Merkezi’nde yatırımcılarla görüşecek. Daha sonrasında bilimsel, teknolojik ve mühendislik AR-GE çalışmalarının yapıldığı bir laboratuar olan Argon’da hızlandırıcı eğitimler görecek. Ayrıca Chicago’daki Türk Ticaret Merkezinde de hukuk ve ticari bilgiler konusunda hızlandırılmış eğitimler alınarak ikili görüşmeler yapılacak. Bu temasların ardından Jabil şirketinin AR-GE merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alınacak. Ayrıca dünyanın en önemli bilişim firmalarından Oracle ile de iş birliği imkânları görüşülecek.
Ziyaretin devamında bilgisayar müzesi ziyareti, Plug&Play Merkezinde mentor ve ‘melek yatırımcı’ görüşmeleri yapılacak. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...