Türkiye'den ABD'ye ekonomi çıkarması: Erdoğan yatırımcılarla bir araya gelecek

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Ajanslar
- Güncelleme:
Türkiye'den ABD'ye ekonomi çıkarması: Erdoğan yatırımcılarla bir araya gelecek

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, ABD'ye ekonomi çıkarması gerçekleştiriyor. BM Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye giden Erdoğan, burada yatırımcılarla önemli temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, dünyanın süper gücü ABD'ye ekonomi çıkarması gerçekleştiriyor. Körfez Turu'nun ardından gerçekleştirilen ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli ekonomik temaslarda bulunacak. Erdoğan'a Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik edecek.

MERKEZ BANKASI'NIN REZERVLERİ SON 3 AYDA 22 MİLYAR DOLAR ARTTI

Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye hareket eden Erdoğan, daha önce Atatürk Havalimanı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Zirvede dünya liderleriyle bir araya geleceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye dair dikkat çeken mesajlar verdi. Merkez Bankası'nın rezervlerinin son üç ayda 25 milyar dolar artış gösterdiğini söyledi.

ABD'DE YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELECEK

Zirvede dünya liderleri ile görüşecek olan Erdoğan, ABD'de mukim vatandaş ve soydaş toplumu temsilcilerinin yanı sıra iş dünyası temsilcileri, düşünce kuruluşlarının yetkilileri ve Amerikan toplumunun farklı kesimlerinden müteşekkil kanaat önderlerinin katılacağı etkinliklere de iştirak edecek. Erdoğan, "Ziyaretim çerçevesinde, Amerikan iş dünyasının seçgin üyeleriyle görüşecek ve Türkiye'deki yatırımlarını artırmaları notkasında atılabilecek adımları ele alacağız" dedi.

OVP'YE ULUSLARARASI YATIRIMCILAR BÜYÜK GÜVEN DUYUYOR

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin demokratik olgunluk içinde tamamlanmasının iş çevrelerinde olumlu karşılandığını gördüklerini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Gerek kabinemize, gerek ekonomideki kurmay kadromuza, gerek ise OVP'ye uluslararası yatırımcılar büyük güven duyuyor. 

Sadece son 3 ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık bir artış oldu. Merkez Bankamızın toplam brüt rezervleri 120 milyar doları geçmiş bulunuyor. Dünya Bankası'nın 30 milyar dolarlık yeni fonu ülkemize duyulan güvenin bir başka örneğidir. İnşallah buna yakında yenileri eklenecektir."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...