Türkiye'deki yatırım trenini kaçırmayalım

- Güncelleme:
Türkiye'deki yatırım trenini kaçırmayalım

Ekonomi Haberleri

Yeni tren ve yol projeleri, ilaç sektörü, Fatih projesi gibi yatırımların fırsat olduğunu söyleyen ABD'liler, "Ama Türkler bizi bekleyecek değil" diyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomi ve Ticaretten?Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jose Fernandez, vatandaşı olan iş adamlarına seslendi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Koç Üniversitesi ile Ekonomik Araştırmalar Forumu, ABD'de "Türk Ekonomisi: Fırsatlar ve Zorluklar" paneli düzenledi. Panelde Türkiye'deki yatırım fırsatları değerlendirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jose Fernandez, Türkiye'deki ana fırsatın, altyapı yapıtırımları, inovasyon, teknoloji ve ilaç sektörü olduğuna dikkat çekti. Fernandez, Türkiye'deki doğrudan yatırımların sadece yüzde 4'ünün ABD'den geldiğini, Türkiye'deki yatırımlarının yetersiz olmasının ise ABD'li yatırımcıların Türkiye'deki fırsatları bilmemesinden kaynaklandığını söyledi. Fernandez, "Türkiye'de büyük fırsatlar var. Türk hükümetinin altyapı alanında çok hırslı planları var. Yeni tren ve yol projeleri, teknolojik yeniliklere dair planlar, Fatih Projesi, İstanbul'a yeni havaalanı bunlardan birkaçı. Bunların her biri harika fırsatlar. ABD şirketleri de bu alanlarda oldukça tecrübeli" dedi. İlaç sektöründe lider olarak Amerikan şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaya çalıştıklarını söyleyen Fernandez, "Ama gecikirsek Türkiye bizi bekleyecek değil" uyarısında bulundu. Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser de Türkiye'nin krizde 'çok iyi iş çıkardığını' belirterek, "Türkiye gelecek 10 yılda da bölge ve dünyada yükselen bir güç" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...