Türkiye’deki inşaatlarda kalıp tehlikesi

Düzenleyen:
Türkiye’deki inşaatlarda kalıp tehlikesi

Ekonomi Haberleri

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, “Şu anda ülke ekonomisini inşaat sektörü sırtlıyor. Ancak hâlâ tehlikeli ve normlara uymayan iskeleler kullanılıyor” dedi.

Kullanılan iskele ve kalıp sistemlerinin neredeyse yarısının ilkel yöntemlerle oluşturulduğunu belirten Urfalılar, “Bu alanda küresel standartlara yön veren Avrupa Standartları Komitesinde biz de söz sahibiyiz. Almanya, Fransa, Danimarka, İspanya, İngiltere gibi 34 ülkenin yer aldığı komitede, Türkiye olarak standartların belirlenmesinde aktif rol oynuyoruz. Biz bu teknik komiteler arayıcılığıyla, orada kullandığımız bilimsel teknikleri sahaya yayabileceğimizi düşünüyoruz. Aynı komitede beraber olduğumuz diğer Türk firmalar da var. Orada ağırlığımızı artırarak, bütün sekretaryayı yönetmeyi hedefliyoruz. Sektörümüzdeki çalışmalar için 9 tane toplantı yapılacak, bir tanesinin İstanbul’da yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...