Türkiye’deki her 5 döviz bürosundan 4’ü kaçak

Türkiye’deki her 5 döviz  bürosundan 4’ü kaçak

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de döviz bürolarının gerçekleştirdiği işlemleri yapan 3 bin adet kaçak iş yeri olduğu belirtildi. DEMAD Yönetim Kurulu Başkanı Tunçer, her 5 döviz bürosundan 4’ünün kaçak olduğunu söyledi.

Değerli Maden Taş ve Döviz Piyasası Kurum ve Kuruluşlar Derneği (DEMAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Erdal Tunçer, Türkiye genelinde Hazine Müsteşarlığından izin ve yetki belgesi alarak açılan döviz bürosu sayısının 830 olduğunu söyledi. Ancak ülkedeki toplam döviz bürosu sayısının 3 bin 830’ları bulduğunu belirten Tunçer “Yani döviz bürosunun yaptığı işlemleri yapan bu iş yerlerinin yüzde 78’i yasal değil. Bir bakıma ‘Her 5 döviz bürosundan 4’ü kaçak’ diyebiliriz” ifadelerini kullandı. Tunçer, özellikle alışveriş merkezlerinde ve otellerde çok sayıda döviz bürolarının kurulduğunu, bu yerlerin yetkili belgesi olmadığını vurguladı. Hazine’den izin almadan kaçak olarak faaliyet gösteren kuruluşlara ceza kesildiğini kaydeden Tunçer, bu cezanın alt limitinin 6 bin 306 TL, üst limitinin 52 bin 601 TL olduğunu dile getirdi. Tunçer, kaçak döviz büroları yüzünden devletin her yıl yüz milyonlarca lira vergi kaybı olduğunu sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...