Türkiye'de İş Dünyası dergisinde deprem konuşuldu: Bir doğa olayı afete dönüştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye'de İş Dünyası dergisinde deprem konuşuldu: Bir doğa olayı afete dönüştü

Ekonomi Haberleri

Türkiye’de İş Dünyası dergisi farkındalık oluşturmak için Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde ‘Depreme Karşı Dayanışma Buluşması’ gerçekleştirdi. Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak, "Bugün burada depreme, yeni gelişen durumlara karşı nasıl tedbirler alabiliriz, hangi dayanışma faktörlerini ön plana çıkarabiliriz diye konuşacağız. Toplanmamızdaki en önemli konu hep birlikte fikirlerimizi belirterek bir ortak akıl oluşmasına imkân sağlamak” dedi.

Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke. 6 Şubat sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depreme uyandık ülkece. Doğu ve Güneydoğu’da meydana gelen depremler Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Öyle ki şu an açıklanan rakamlara göre binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Herkesin elini taşın altına koyması, rantı değil canı düşünmesi gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Bu konu öyle alelade bir şekilde geçiştirilebilecek bir konu değil elbet. Türkiye’de İş Dünyası dergisi konunun ciddiyetine farkındalık oluşturmak için Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde ‘Depreme Karşı Dayanışma Buluşması’ gerçekleştirdi. Büyük felakete karşı dayanışma yöntemlerinin konuşulduğu toplantı, Türkiye’de İş Dünyası dergisi Genel Yayın Yönetmeni Celal Toprak’ın açılış konuşması ile başladı. Konuşmasına 10 ilimizde yaşanan büyük felakete dikkat çekerek başlayan Toprak, “Bugün burada depreme, yeni gelişen durumlara karşı nasıl tedbirler alabiliriz, hangi dayanışma faktörlerini ön plana çıkarabiliriz diye konuşacağız. Toplanmamızdaki en önemli konu hep birlikte fikirlerimizi belirterek bir ortak akıl oluşmasına imkân sağlamak” diye konuştu.

AVCILAR’IN YÜZDE 45’İ DÖNÜŞTÜ

Arnica Küçük Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Senur Akın Biçer de konuşmasında, “99 depreminde Avcılar’daki fabrikamızda üç ay boyunca tüm personel birlikte yaşadık. O günlerden çıkardığım en önemli ders şu oldu; böyle durumlarda personel sayısını, kaç kişiye yatacak yer ayırabiliriz diye düşünerek fabrikanın yerleşimini yapmaya çalıştık. Depremlerde kadın ve çocukların özellikle korunması ve bu konuda farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Avcılar’da olduğumuz için şanslıyız. Burada yüzde 45 oranında kentsel dönüşüme girildi. Bu da içimize bir nebze de olsa su serpiyor” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli de toplantıya online bağlantı ile katılarak şunları söyledi: “Çok acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Tüm Türkiye’de depremler olabileceğini ve depremlerle yüzleşeceğimizi göz ardı etmememiz gerekiyor. Maalesef yine hazırlıksız yakalandık. Bu bizim 3 yıllık, 5 yıllık bildiğimiz bir bilgi değil, bu yüzlerce yıldır bildiğimiz bir bilgi. Fakat buna uygun bir hazırlık olmadı ve bir doğa olayı afete dönüştü. Diliyorum geçmişte yaşadığımız olumsuzluklardan ders çıkarırız.”

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...