Türkiye'de açlık sınırı 6 bin 391 TL oldu

Düzenleyen:
Türkiye'de açlık sınırı 6 bin 391 TL oldu

EKONOMİ Haberleri

Türk-İş’in son hesaplamalarına göre açlık sınırı 6.391,17 TL’ye, bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık 8.313,12 TL’ye yükseldi. Açıklamada yoksulluk sınırının da 20.818,14 TL’ye çıktığı görüldü.

Asgari ücrette ara zam konuşulmaya devam ederken açıklanacak rakam merakla bekleniyor. Açlık sınırı 6.391 TL ile mevcut asgari ücretin 2.137 TL üzerinde çıktı. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 6,2’yi buldu. Son on iki aylık oran 117,3 oldu. TÜRK-İŞ tarafından açıklanan Haziran ayı açlık ve yoksulluk sınırında güncel veriler geldi. TÜRK-İŞ’in açıklamada doğalgaza yılbaşından bu yana yüzde 75’in üzerinde zam yapıldığına dikkat çekilirken benzin ve motorin fiyatlarının da sürekli artışı vurgulandı.

“Bu sebeple, önümüzdeki aylarda yüksek enflasyon ile yaşam mücadelesi verilmesi kaçınılmaz görülüyor. Haziran 2022 Tüketici Güven Endeksi’nin tarihinin en düşük seviyesinde olması fiyatlama davranışları bozulan tüketicilerin de bu öngörüye sahip olduğunu işaret ediyor.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada resmi verilerle (geçen yılın aynı ayında yüzde 20 olan Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’nin yıllık yüzde 155 olması ve Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi’nin yüzde 113’e çıktığı vurgulandı

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2022 Haziran ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 6.391,17 TL’ye, gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) 20.818,14 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 8.313,12 TL’ye yükseldi.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...