Türkiye yüzde 5,5 büyür

Türkiye yüzde 5,5 büyür

EKONOMİ Haberleri

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının (EBRD) aşılanmanın hız kazanması, sanayi üretimi ve perakende satışların artmasıyla ülkelerin büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

“EBRD Ülkelerinde Bölgesel Ekonomik Görünüm” raporuna göre Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Afrika’daki gelişmekte olan ülkelerde ortalama yüzde 4,2 ekonomik büyüme bekleniyor. Bu oran Ekim 2020’de yüzde 3,6 olarak açıklanmıştı.

2022'DE BEKLENTİ YÜZDE 4
EBRD, Türkiye tahminini de yüzde 0,5 artışla yüzde 5,5 olarak revize etti. Türkiye’nin 2022’de ise yüzde 4 seviyesinde ekonomik büyüme göstereceği tahmin ediliyor. Raporda, Türk ekonomisinde bu yıl için öngörülen büyümede ihracatın artması etkili olurken, hane halkının zayıf mali durumunun iç talebi sınırlandırdığı, turizmde beklenenden daha yavaş toparlanma olabileceği kaydedildi. EBRD bu yıl ekonomik büyümenin Orta Asya ülkelerinde yüzde 4,5, Orta Avrupa ve Baltık ülkelerinde yüzde 4,8, Doğu Avrupa ve Kafkasya’da yüzde 2,8, Rusya’da yüzde 3,3, Güney Doğu Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 5,2, Doğu Akdeniz’de yüzde 3,5 ve Batı Balkanlarda yüzde 5,2 seviyesinde olacağı tahmininde bulundu.

EKONOMİYE GÜVEN ARTTI
Öte yandan ekonomik güven endeksi haziranda aylık bazda yüzde 5,6 artışla 97,8’e ulaştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...