Türkiye, yatırımcı için ‘cennet’ olacak

Düzenleyen:
Türkiye, yatırımcı için ‘cennet’ olacak

Ekonomi Haberleri

Bakan Özlü, Ar-Ge merkezi kurmak için gerekli şartları azalttıklarını, Ar-Ge yatırımlarında asgari ücretin 2 katına kadar destek verdiklerini hatırlatırken, prosedürü bitmiş arazilerin de gün saydığını ifade etti

Devlet, 23 ilde alım garantisinden anahtar teslimi fabrikaya, vergi muafiyetinden ücret desteğine kadar birçok teşviki içeren paketin ardından yeni çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalardan biri de bütün prosedürü tamamlanmış fabrika arazileri. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi’nin ardından, Üretim Reform Paketi’nin de Meclisten geçmesi hâlinde Türkiye, yatırımcılar ve yüksek teknolojili ürün geliştirmek isteyenler için bir cennet olacak” dedi. Özlü, Ar-Ge merkezi kurmak için çalışması gereken personel sayısını 15’e düşürdüklerine dikkati çekerek, bu kararın KOBİ ölçeğindeki şirketlerin de Ar-Ge faaliyetleri yapabilmesinin önünü açacağını vurguladı.

ASGARİ ÜCRETİN 2 KATI ÜCRET DESTEĞİ VAR
Yasalaşan paketin, Türkiye’de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesinde yeni bir dönemi başlatacağına işaret eden Özlü, “Asgari ücretin iki katına yakın bir ücret desteği veriyoruz. Ar-Ge merkezinde çalışanlara, doktora yapma imkanı getirdik. Teknopark ve Ar-Ge merkezlerinde kullanılacak teçhizatın yurt dışından getirilmesi hâlinde, bunların gümrük ve ithalat vergilerini biz ödüyoruz. Hazırlıklarını bitirdiğimiz, Meclis açılınca sunacağımız paketlerle Türkiye yatırım cenneti olacak” diye konuştu. 

Prosedürü bitmiş arazi sunacağız
Üretim reform paketinde son aşamaya gelindiğini, nitelikli teknolojik organize sanayi bölgelerinin kurulmasının önünü açacaklarını söyleyen Bakan Özlü, “Üretim Reform Paketi’nde son aşamaya gelindi. Devlet olarak bütün işlemleri bizim yürüttüğümüz, tamamladığımız ve sanayicinin gelip kazmayı vurduğu, temelini attığı bir modele geçmek istiyoruz. Halihazırda yatırım yapmak isteyen sanayici çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporu, teşvik araştırması gibi birçok prosedürle karşılaşıyor. Bunları bakanlığımız yerine getirecek. Yurt içi ya da yurt dışından gelen yatırımcı zorlanmayacak. Hazır sanayi parselini alıp üretimi başlatacak” bilgisini verdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...