Türkiye trilyon dolarlık masada: Ekonomi yönetimi, finans devleriyle görüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Körfez ülkelerine yapılan ziyaretler Türkiye ekonomisine milyarlarca dolarlık işbirliği anlaşmalarıyla geri döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde başlayan ve ekonomi yönetiminin hamleleriyle devam eden sürecin yeni durağı ise New York.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Körfez turu kapsamında 22 milyar dolarda seyreden Türkiye-Körfez ticaret hacminin artırılmasına yönelik birçok anlaşma ve mutabakat zemini hazırlandı. Ankara Abu Dabi, Riyad ve Doha’ya yaptığı ziyaret sonrası yeni işbirlikleri ve yatırımlar konusunda ne kadar ciddi olduğunu göstermeye devam ediyor.

TİCARİ HEDEF 100 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'li şirketlerin CEO'ları ve yabancı yatırımcılarla 17-19 Eylül tarihlerinde bir araya gelecek. Türk Amerikan İş Konseyi, dünyanın en önemli Finans Merkezi New York'ta 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nı düzenleyecek. Uzmanlar görüşmeleri büyük bir fırsat olarak yorumlarken Türk Amerikan İş Konseyinden yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki ilişkinlerde ticari hedef 100 milyar dolar.

MASAYA TRİLYONLUK ŞİRKETLER OTURACAK

Gerçekleştirilecek toplantıda Erdoğan, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcılarla yuvarlak masada bir araya gelecek. Nazdag Başkan Yardımcısı Karen Snow’dan Obama'nın ulusal güvenlik danışmanı Jones Group'un başkanı General James Jones’a kadar çok önemli isimlerin yer aldığı masaya trilyonluk şirketler oturacak.

Öte yandan dünyanın en büyük yatırım bankası Goldman Sachs’ın hazırladığı etkinliklerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yer alacak. Yeni ekonomi yönetiminin ilk büyük roadshow’un gerçekleşeceği toplantıya oldukça yoğun bir ilginin olduğu öğrenildi.

KÖRFEZ ÜLKELERİYLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Körfez ülkeleriyle ticaret hacmini artırmaya yönelik hamleler diğer yandan da devam ediyor. 10 Ekim’de Suudi Arabistan Genel Alım Heyeti programı düzenlenecek ve Suudi Arabistanlı firma temsilcileri Türk ihracatçı firmalarla görüşmeler gerçekleştirecek.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise kısa süre önce Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki dış ticarete ilişkin, “Hedefimiz, karşılıklı ticareti kısa vadede 10 milyar dolar, uzun vadede ise 30 milyar dolar seviyesine çıkarmaktır” açıklamasını yapmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...