Türkiye Sudan'dan petrol çıkartacak

Düzenleyen:
Türkiye Sudan'dan petrol çıkartacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin Sudan ile imzaladığı ikili anlaşma ile Ankara, Hartum'da petrol arama tarama faaliyetleri yapabilecek. Faaliyetler bizzat Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile ortaklaşa yürütülecek.

Türkiye'nin Sudan'dan tarım arazisi aldığı ve üzerinde üretim faaliyetleri yapacağı daha öcneden gündeme gelmişti. Bu konu anlaşma ile resmiyete döküldü. Türkiye Sudan ve üçüncü ülkelerin gıda arz güvenliğini sağlayacak olan 780 bin 500 hektarlık arazinin koordinatlarını Türkiye'ye verdi ve arazilerin kullanım hakkını Ankara'ya devretti.

Türkiye Sudan'dan petrol çıkartacak

TPAO SUDAN'DA PETROL ARAYACAK

Türkiye'nin Sudan ile yaptığı anlaşmanın bir de sürpriz maddesi ortaya çıktı. Daha önce hiç gündeme gelemyen bu konu bizzat Tarım bakanı Bekir Pakdemirli tarafından duyruldu.

Pakdemirli, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Sudan Petrol Bakanlığı arasında bir sahanın geliştirilmesi için çalışma anlaşması imzalandığını duyuruken, Pakdemirli, bu anlaşma için "TPAO anlaşmasının akabinde başlangıçta 100 milyon dolara varan yatırım Sudan’a yapılacak" dedi.

Türkiye Sudan'dan petrol çıkartacak

HARTUM PETROLLERİ TÜRKİYE'YE AKACAK

Petrol açısından önemli bir rezervi olduğu bilinen Hartum'da yapılacak faaliyetler Türkiye için oldukça büyük öneme sahip. Son dönemde enerji alanında atılan adımları perçinleyecek bir proje olan Sudan'da petrol arama faaliyetleri, kısa sürede Port-Sudan üzerinden Türkiye'ye gönderilecek ve işlenip satışı sağlanacak.

Yerli petrol konusunda adeta bir devrim olacak olan Sudan'daki arama tarama faaliyetleri, ülke ekonomine önemli bir getiri sağlayacak.

Türkiye Sudan'dan petrol çıkartacak

SİSİ RAHATSIZ

Sevakin Adası'nın Türkiye'ye tahsisi nedeniyle Sudan yönetimine tepkili olan Sisi yönetimi, petrol anlaşmasıyla daha da endişeli bir duruma geldi.

Türkiye Sudan'dan petrol çıkartacak

MISIR MEDYASININ HEDEFİ TÜRKİYE-SUDAN İLİŞKİLERİ

Mısır'da yayın yapan gazeteler de, darbeci Sisi yönetiminin sözcülüğünü yaparcasına Türkiye-Sudan ilişkilerini hedef tahtasına yerleştirdi.

100 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMA

Türkiye ile Sudan arasında 100 milyon dolarlık petrol anlaşması imzalandığını büyük puntolarla sayfalarına taşıyan Mısır medyası, internet üzerinden de anlaşmayı okuyucularına duyurdu.

Mısır'daki politikacılar, Türkiye'nin Sudan'daki varlığından rahatsız olduğunu söylemekten kaçınmıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...