Türkiye pozitif ayrışacak mevcut riskler bir fırsat

Düzenleyen:
Türkiye pozitif ayrışacak mevcut riskler  bir  fırsat

Ekonomi Haberleri

İhracat pazarlarında toparlanma, düşük petrol fiyatları, Avrupa ve Çin’in destekleyici para politikaları Türkiye’yi pozitif ayrıştırıyor. Suriye gibi artan riskler, uzun vadeli yatırımcılar için fırsat!..

Son haftalarda artan terör olaylarının Türkiye’de yatırım ortamı üzerine etkileri de sıkça konuşuluyor. Bu kapsamda HSBC Türkiye de “Premier Ekonomi Sohbetleri” etkinliği düzenledi. HSBC Türkiye Portföy Yönetimi Genel Müdürü Namık Aksel, küresel ekonomilerin 2016 yılında kırılgan bir dengede seyretmesi ve ekonomilerde toparlamanın yavaş ve kademeli olacağına dair görüşlerini koruduklarını söyledi. Namık Aysel, şöyle devam etti: “Emtia fiyatlarının düşük seviyelerinde uzunca süre kalmasını ve ABD Merkez Bankası’ndan faiz artırımlarının düşük olmasını bekliyoruz. Başta Avrupa olmak üzere Türkiye’nin ana ihracat pazarlarında ekonomilerin yavaş da olsa toparlanma eğilimine girdiği, petrol fiyatlarının düşük kaldığı, Avrupa ve Çin merkez bankalarının destekleyici politikalara devam ettiği senaryo, önümüzdeki dönemde Türkiye ekonomisi ve mali piyasaları için pozitif görünüm oluşturuyor. Ancak Suriye başta olmak üzere bölgede artan riskler ve Avrupa kredi piyasalarında yaşanan sıkıntılar dikkatle izlenmeli. Dünyadaki trendler genel olarak Türkiye’yi pozitif ayrıştırıyor. Kısa vadede artan risklerin fiyatlanmasının, uzun vadeli yatırımcılar için fırsat oluşturduğu görüşündeyiz.”

“KÜRESEL EKONOMİDE ENDİŞELER ABARTILIYOR”

HSBC Türkiye Portföy Yönetimi Genel Müdürü Namık Aksel, Stratejist İbrahim Aksoy ve Çoklu Varlık Fonları Yöneticisi Osman Yılmaz, piyasalara ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. İbrahim Aksoy, “Mevcut gelişmelere baktığımızda, Türkiye finans piyasalarında trendler yerine bant hareketleri daha muhtemel” dedi. Osman Yılmaz da küresel ekonomiye ilişkin endişelerinin abartıldığını, panik havasında yaşanan bu fiyat hareketlerinin fırsat oluşturduğunu vurguladı.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...