Türkiye ikinci çeyrekte ne kadar büyüyecek? Ekonomistler, tahminlerini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye ikinci çeyrekte ne kadar büyüyecek? Ekonomistler, tahminlerini açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin ekonomistler beklentilerini açıkladı. 23 ekonomist Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 3,67 düzeyinde büyümesini bekliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 31 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da açıklanacak 2023 yılı ikinci çeyrek GSYH verilerine ilişkin ekonomistler beklentilerini açıkladı. AA Finans'ın 23 ekonomist ile gerçekleştirdiği ankete göre Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 3,67 düzeyinde büyüyecek.

EKONOMİSTLER GSYH TAHMİNLERİNİ AÇIKLADI

Anket sonuçlarına göre, ekonomistler bu yılın ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin yüzde 3,32 büyüdüğünü tahmin ediyor. Ankete katılan ekonomistlerin 2023'ün ikinci çeyreğine ilişkin büyüme beklentileri, yüzde 1,2 ile yüzde 5,3 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin 2023 yıl sonuna ilişkin büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde 3,67 düzeyinde gerçekleşti. Söz konusu beklentiye ilişkin tahminler yüzde 2,4 ve yüzde 4,5 aralığında oldu.

Öte yandan Türkiye ekonomisi, geçen yılın aynı çeyreğinde yüzde 7,8, 2023 yılının birinci çeyreğinde ise yüzde 4,0 büyüme kaydetmişti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...