Türkiye için oynanan 'Kara liste' oyunu tutmadı

Türkiye için oynanan 'Kara liste' oyunu tutmadı

Ekonomi Haberleri

Mali Eylem Görev Gücü (FATF) zirvesinde Türkiye'nin kara listeye alınacağına yönelik son dönemde yapılan karalama kampanyası tutmadı.

Türkiye'nin 17 Aralık'ta yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlatılan soruşturma nedeniyle 'kara-gri" listeden 'kara' listeye düşürüleceği beklentisi de boşa çıktı.

Alınan bilgilere göre Türkiye'nin mevcut durumunun devamı yönünde görüş birliğine varıldı. Paris'te üç gün süren toplantıda İran'a yönelik para transferi ve yolsuzluk iddiaları gündeme gelmezken, Türkiye'nin terörün finansmanıyla mücadelede gerekli olan kanuni düzenlemeleri yerine getirdiğine dikkat çekildi. Sadece Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına geçişte Bakanlar Kurulu'nun daha hızlı karar alması konusu gündeme geldi. Türkiye'de toplantıya yönelik uzun süredir yanlış değerlendirmelerin yapıldığına dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi, Türkiye'nin 'kara' listeye düşmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Paris'te yapılan toplantının ardından gözler Haziran ayında yapılacak sonraki toplantıya çevrildi. Türkiye halen Suriye, Kenya, Etiyopya ve Küba gibi ülkelerin listesinde yer alıyor.
STAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...