Türkiye için bir olumlu sinyal daha: ABD'li yatırım bankasından Türk bankaları için al tavsiyesi

Düzenleyen: / Kaynak: Bloomberg
- Güncelleme:
Türkiye için bir olumlu sinyal daha: ABD'li yatırım bankasından Türk bankaları için al tavsiyesi

Ekonomi Haberleri  / Bloomberg

ABD Merkezli Yatırım Bankası Bank of America'dan (BofA) Türk bankaları için iyileşme sinyali geldi. Yatırımcıya gönderdiği notta "al" tavsiyesi yapan BofA, hedef fiyatı yüzde 110 yükseltti.

ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ve JP Morgan'ın ardından Türk bankaları için iyileşme işareti Bank of America'dan (BofA) geldi. BofA, Türk bankaları için hedef fiyatı yüzde 110 yükseltti.

TÜRK BANKALARI İÇİN İYİLEŞME SİNYALİ

ABD Merkezli Yatırım Bankası BofA, Türk bankaları için yeni rapor yayımladı. Raporda Türk bankalarının iyileşmeye başladığı, ancak, seçici kalınmaya devam edilmesi gerektiği vurgulandı. Özel bankalar için 12 aylık dönemde fiyat defter değeri oranını yukarı yönlü olmasını beklediklerini belirten BofA, destekleyici düzenlemelerin özsermaye kârlılığını yukarı taşıyacağını ve politik istikrardaki artışın özsermaye maliyetinin düşürüceğini öngörerek bu bankalar için fiyat defter oranının 1,2 katsayıyla işlem görmesinin makul bir tahmin olacağını kaydetti.

YATIRIMCIYA "AL" TAVSİYESİ

BofA, 2025 tahminlerinde özsermaye kârlılığının yüzde 30’un üzerinde olmasını beklediği Yapı Kredi ve Garanti BBVA için "Al" tavsiyesi verirken Akbank için gevşetilen düzenlemelerle faaliyetleri üzerindeki baskının azaldığı ve makul bir fiyattan değerlendiğini belirtti. İş Bankası için görece değerleme gerekçeleriyle piyasa altı getiri notunun korunduğu raporda kamu bankaları için ise yükse hisse sayısı riski nedeniyle düşük performans beklendiği ifade edildi.

Bank of America Türk bankaları için tavsiye ve hedef fiyatlarını da güncelleyerek Yapı Kredi tavsiyesini “Al”a, Akbank tavsiyesini ise “nötr”e yükseltti. Bankanın hedef fiyat güncellemeleri aşağıdaki gibi gerçekleşti;

  • Garanti BBVA için hedef fiyatı32,4 TL’den 70,7 TL’ye
  • Akbank için hedef fiyat 16,7 TL’den 38,6 TL’ye
  • Yapı Kredi için hedef fiyat 10,9 TL’den 23,95 TL’ye
  • İşbank için hedef fiyat 11,8 TL’den 26,15 TL’ye
  • Halkbank için hedef fiyat 5,35 TL’den 10,70 TL’ye
  • Vakıfbank için hedef fiyat 8,65 TL’den 14 TL’ye yükseltildi.

Öte yandan ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türk bankalarının kredi görünümünü negatiften durağana çekmişti. JP Morgan da yatırımcılara Türk Lirası tavsiyesi vermiş ve "TL'de ağırlık artır" tavsiyesinde bulunmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...