Türkiye ekonomisi 28 AB ülkesinin 25'inden iyi

Türkiye ekonomisi 28 AB ülkesinin 25'inden iyi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de büyümenin düşeceğini iddia eden IMF'ye rest çeken Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye birçok ülkeden iyi durumda. İşinize gücünüze bakın" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin bu yıl da büyümesine devam edeceğini ifade etti. Denizli'nin Honaz ilçesinde halka hitap eden Zeybekci, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Türkiye'de büyümenin düşeceğine dair tahminlerinin yersiz olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bugün nereden nereye geldiğini bütün dünya biliyor. Türkiye ekonomisi dünyanın 16. büyük ekonomisi. Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi" dedi. Zeybekci, şunları söyledi: "Türk Hava Yolları bir yıl içinde Avrupa'nın 1. havayolu olacak. Marmara Denizi'nin üzerine dünyanın en büyük köprüsünü yapıyorsun, 40 yıldan beri konuşulan santraller yapılıyor, 50 yıldan beri kapısında beklediğimiz IMF'nin bütün borcu ödeniyor, 'hadi işine' deniliyor, dünyadaki gelişmiş ülkelerde faiz oranı neyse benim memleketim o hale geliyor ama ille de memleketi karıştıracaklar, kardeşi kardeşe düşürecekler. Yüzde 7 bin faizin olduğu, bir gecede memleketin yarı yarıya fakirleştiği, bankaların yarısının battığı, bir günlük zararı 60 milyar dolar olan bir ülkedeki finans yapısı gibi yapılar isteniyor. Bu milleti gütmek istiyorlar, bu milleti yönetmek istiyorlar. Yok artık, bu millete hizmet edilecek""Millet hafızası ihanet edeni, demokrasiye kast edenleri, milletin seçilmiş evlatlarını idam edenleri asla unutmayacaktır. Kendine hizmet edenleri bağrına basacaktır" diyen Zeybekci, kendilerinin bu ülkeyi ileriye götüreceğini ifade etti. 2014 yazının sonunda, şu anda konuşulanların hiçbirinin konuşulmayacağını iddia eden Bakan Zeybekci, "Hani kriz çıkıyordu? Hani bilmem nereye gidiliyordu, faizler patlayacaktı, kurlar bilmem nereye gidecekti, dünya bizi dışlayacaktı, Merkez Bankası batacaktı? İlk gün söyledim. 'Hiçbir şey olmayacak' diye. Allah razı olsun yapanlardan. Bu memleketin ekonomisi öyle bir hâle gelmiş ki Türkiye'nin kamu ekonomisi 28 Avrupa Birliği ülkesinin 25'inden daha iyidir. Herkes işine gücüne baksın. 2014'te büyümenin düşeceğini söylüyorlar. Düşmeyecek. Ocak ayı ihracatı, tarihteki en iyi ocak ayı rakamına ulaştı. Daha çok ihracat, daha çok üretim, istihdam, aş ve refahla Cumhuriyetimiz 100. yılında Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyete doğru koşar adım gidecek. Bu millet güzellikleri hak ediyor" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...