Türkiye e-İhracat’ın AB’sine giriyor

Türkiye e-İhracat’ın AB’sine giriyor

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin 2023 yılı 350 milyar TL’lik e-Ticaret hedefinde önemli bir adım daha atılıyor.

Ömer Temür
İSTANBUL

Hepsiburada ve Gittigidiyor’un ardında e-Ticaret devi Amazon da Türk işletmelerini yurt dışına açmak için çalışmalara başladı. Amazon, Avrupa’da Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve İspanya’dan oluşan 5 ülkede e-İhracat yaptırıyor. e-İhracat’ın AB’si olarak adlandırılan bu ülkelere Türkiye de dâhil oluyor. Türkiye’de pilot uygulamaya başlayan Amazon yıl sonuna kadar tüm üyelerine Avrupa’nın kapısını aralamayı hedefliyor. Türk şirketleri uygulamanın devreye girmesiyle birlikte 30 avronun altında vergisiz gümrüksüz satış imkânı bulacak. Türk işletmeleri Avrupa’nın 5 ülkesine doğudan satış yapabileceği gibi aynı şekilde Avrupa ülkelerine de Türkiye’ye e-İhracat’ın yolu açılacak. Yurt dışındaki alıcılar ise sanki kendi ülkelerinden alım yapıyormuş gibi Türk firmalarından alışveriş yapabilecek. Kargo tarafından ise şirketlerle görüşmelerin sürdüğü belirtildi.
Türkiye’nin toplam ihracatı içindeki payı henüz yüzde 0,3 düzeyinde olan e-İhracat’ın 2023 yılına kadar yüzde 5’lik bir oranı yakalayacağı öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...