Türkiye, dünya süs bitkileri pazarında söz sahibi oluyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Türkiye, dünya süs bitkileri pazarında söz sahibi oluyor

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye son 20 yılda süs bitkileri üretim alanını 2,5 kat artırırken, bu artışın meyvelerini de almaya başladı.

Yaklaşık 500 bin kişinin istihdam edildiği sektörün ihracatı, 137 milyon doları aştı. Türkiye LANDSCAPE ISTANBUL FAIR 2023 Fuarı ile 43 milyar dolarlık dünya süs bitkileri pazarından daha fazla pay almanın yollarını arıyor.

16-18 Kasım 2023’te İstanbul Fuar Merkezinde (IFM) düzenlenecek fuarın sektörün büyümesine yüzde 10’luk bir katkı sağlaması bekleniyor. Athena Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültekin Gökgül, Türkiye’nin son yıllardaki atağına rağmen dünya ihracat listesinde hâlâ 20. sırada olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’de 4 bini endemik olmak üzere 12 binden fazla bitki türü var. Bu açıdan Türkiye dünyanın en zengin biyoçeşitliliğe sahip ülkelerinden biri. Fuarın Avrupalı profesyoneller ile üreticilerimizi bir araya getirerek sektörün büyümesine en az yüzde 10’luk bir katkı yapmasını bekliyoruz’ dedi. Fuarı yaklaşık 40 ülkeden 5 binin üzerinde peyzaj ve süs bitkileri profesyonelinin ziyaret etmesinin beklendiği ifade eden Gökgül ‘’Fuarda ilk defa ziyaretçiler ile buluşacak olan firmalar toplam alanın yüzde 40’ını oluşturuyor. Ayrıca fuarda, Türkiye’de başka hiçbir etkinlikte bulunmayacak, sadece LIF 2023’te katılacak, konusunda önde gelen dünyaca ünlü çok sayıda marka ve üretici de yer alacak. En önemlisi B2B görüşmelerden en az 1 milyar TL’lik iş hacminin oluşmasını hedefliyoruz’’ diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...