Türkiye büyüyecek dolar gerileyecek

Düzenleyen:
Türkiye büyüyecek dolar gerileyecek

Ekonomi Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2017 yılında Türkiye’nin büyümesinde iyileşme beklediğini açıkladı.

Kuruluş bu tahminini, politik ortamın dengelenmesine dayandırdı. Fitch’in ‘Küresel Ekonomik Görünüm’ raporunda Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,9, gelecek yıl yüzde 3,1 büyümesi öngörüldü. Raporda ayrıca Türkiye’de çekirdek enflasyonun yüzde 7,3, gelecek sene sonunda da yüzde 7,7 gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi. Dolar kurunu bu yılın sonunda 3,35, gelecek yılın sonunda ise 3,43 seviyesinde tahmin eden Fitch Ratings “Endüstri üretimi, perakende satışlar, istihdam verileri temmuzdaki darbe girişiminin sebep olduğu belirsizliği gösteriyor. Hükûmet geniş teşvik tedbirleri sundu. Bunlar büyümenin ana kaynağı olacak. Merkez Bankasının son faiz artırımı, piyasa baskısına müdahale gücünü gösterdi. 20 Aralık’ta yeni bir faiz artış kararı bekliyoruz. Bu da enflasyon beklentimizi artırıyor” görüşünü dile getirdi. Brezilya ve Rusya’nın dip yaptıktan sonra toparlanmaya başlamasının önemine de işaret edildi.
Öte yandan ekonomistler, yarın Türkiye değerlendirmesi yapması beklenen Moody’s’in değişiklik yapmadan pas geçebileceğini ifade ediyor. Moody’s, 23 Eylül’de Türkiye’nin notunu indirmiş, görünümü durağan olarak belirlemişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...