Türkiye bizim TL bizim

Düzenleyen:
Türkiye bizim TL bizim

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dolarlarınızı bozdurun; altına, Türk lirasına çevirin” çağrısı sonrası bütün ülkede TL seferberliği başladı.

Necmi ÇİÇEKÇİ

Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.  Yurdun dört bir yanına yayılarak birlik ve beraberliğin önemli göstergesi hâline gelen TL seferberliğine iş dünyası da tam destek verdi. İnşaat sektörünün öncüleri halkı döviz bozdurmaya teşvik edecek kampanyaları projelerinde başlatırken, düzenlenen cazip kampanyalarla birlikte yatırımcılara yeni yıl öncesi büyük avantajlar sunuluyor.

DOLARI BOZDUR ALTINI GÖTÜR

1974 yılından bugüne dek altın, döviz, inşaat ve gıda alanlarında faaliyet gösteren Irmak Group, bünyesinde bulunan altın ve döviz bürolarında TL seferberliği başlattı. Türkiye’nin birçok noktasında yer alan Irmak döviz büroları ile IDA Gold kuyumcularında 50 bin dolar ve avro bozduran her vatandaşa gram altın hediye ediliyor.

Irmak Group  Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu TL seferberliğine biz de bünyemizde faaliyet gösteren kuyumcu ve döviz bürolarımızla katılıyoruz. Aldığımız karar doğrultusunda İstanbul’un birçok noktasında faaliyet gösteren döviz büroları ve kuyumcu  mağazalarımızdan 50 bin dolar bozduran her vatandaşımıza gram altın hediye ediyoruz. Ayrıca yine bu kuyumcu ve döviz bürolarımızda 20 bin dolar ve avro bozduran vatandaşlarımıza bünyemizde bulunan restoranımız Zeytinburnu Ziya Şark Sofrası’nda yemek bizden. Yastık altında, bankada doları olan vatandaşlarımızı bu tarihî seferberliğe katılmaları için kuyumcu ve döviz bürolarımıza bekliyoruz.” diye konuştu. 

10 BİN DOLAR BOZDURANA YÜZDE 10 İNDİRİM

2009’dan bu yana inşaat sektöründe önemli projelere imza atan Huzurlu İnşaat, Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına destek verdi.

Yaptığı yatırımlar ve hayata geçirdiği projelerle yatırımcısına daima kazandıran Huzurlu İnşaat, 10 bin dolar bozduran her vatandaşa İstanbul Beylikdüzü’nde konumlandırdığı Huzurlu Marmara projesinde yüzde 10 indirim sağlıyor.

Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı ‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tüm yurtta başlatılan TL seferberliğine, biz de satışları devam eden Huzurlu Marmara projemizde yaptığımız kampanyayla destek veriyoruz. Kampanya dahilinde, 10 bin dolar bozdurup projemizden konut sahibi olmak isteyen yatırımcılara yüzde 10 indirim sağlıyoruz. Ekonomimize darbe vurulmasına fırsat vermemek adına başlatılan bu seferberlikte biz de Huzurlu İnşaat olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Sektör temsilcilerinin yanı sıra orta ve küçük ölçekli esnafımızın başlattığı kampanyalar da bizi mutlu ediyor. Yatırımcıları kampanyadan faydalanmaları için satış ofisimize bekliyoruz’’ dedi.

AVM'LER KİRAYI TL'YE ÇEVİRDİ

40 yıla yakın süredir inşaat, turizm ve AVM alanlarında faaliyet gösteren Artaş İnşaat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile bünyesindeki ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park AVM’lerinin kiralarını TL cinsine çevirdi.-

Yenikapı ruhuyla harekete geçen halk, dolar bozdurmaya devam ederken, Artaş İnşaat da bu dayanışmaya katılarak ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri Park AVM’lerindeki kirayı TL’ye çevirme kararı aldı.
Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağırısıyla birlikte grubumuz bünyesinde bulunan alışveriş merkezlerimizde kiraları TL cinsine çevirdik. Artaş İnşaat olarak devletimizin aldığı ekonomik her tedbirin ve çalışmanın destekçisi olduk. Bu anlamda İstanbul’da faaliyet gösteren ArenaPark, ArmoniPark ve Kayseri’de bulunan Kayseri Park AVM’de, kiraların tamamını TL’ye çevirme kararı aldık. Ülkemiz ekonomisine ve millî para birimimize olan güvenimiz her zaman tamdır” dedi.

FİNANS MERKEZİNİN KALESİNE YDA MÜHRÜ

Dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olması vizyonu ile geliştirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (IUFM) projesi kapsamında inşa edilecek olan Halk GYO’nun 46 ve 34 katlı kuleleri için ana yüklenici seçimi ihalesini 751,5 milyon TL ile YDA İnşaat kazandı. 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezinde (İUFM) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Binası ve İş Merkezi YDA Prime Projesini de hayata geçireceklerini hatırlatan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan “Yaklaşık 3,5 milyon m² inşaat alanına sahip olacak Finans Merkezi Projesi kapsamında inşa edilecek  Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) Binası ve YDA Prime İş Merkezinin ardından sözleşmesini imzaladığımız Halk GYO Ofis Kuleleri projesini de hayata geçirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projeler; günün 24 saati yaşayan bir kampüs olma özelliğinde olan ve 25 bin kişiye istihdam oluşturacak dev ölçekteki Finans Merkezinin kalbi olacaktır. Grubumuza, Halk GYO’ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
IUFM projesinin; ülkemiz ve İstanbul için son derece prestijli, saygınlık kazandıracak bir proje olacağının altını çizen Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olarak, A sınıfı ofis standartlarında dizayn edeceğimiz, 46 ve 34 katlı iki kule ve sekizer katlı üç podyum binamız ile İstanbul'un dünya standartlarında yüksek kalitede ofis ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz. İstanbul, ülke ekonomisine katkısı, sahip olduğu iş ve ticaret büyüklüğü ile nitelikli iş gücü potansiyeline sahiptir” dedi.

BAŞAKŞEHİR'İN AVRUPALISINDA YILIN SON FIRSATLARI

Emlak Konut GYO güvencesiyle, Artaş İnşaat tarafından Başakşehir’de inşaatı devam eden Avrupa Konutları Başakşehir’de daireler hızla sahiplerini buluyor. Yılın son fırsatları kapsamında sunulan kampanyada alternatif ödeme planları oluşturulurken, daireler 584.300 TL’den başlayan fiyatlarla konut alıcılarına sunuluyor. Sağladığı yüksek prim avantajı ile konut alıcılarına emsalsiz bir yatırım fırsatı sunan Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Başakşehir’i bölgede prestijli bir yaşam projesi olarak konumlandırıyor. 

YILLARA YAYILAN ESNEK ÖDEME SEÇENEKLERİ

Emlak Konut GYO desteğiyle yapılan yeni kampanyada, yüzde 5 peşinat avantajı sunuluyor. Yüzde 12,5 tutarındaki ilk ara ödeme Mayıs 2017’de, yüzde 12,5 tutarındaki ikinci ara ödeme Eylül 2017’de ödeniyor. Kalan tutar ise 60 aya kadar yüzde 0,42; 120 aya kadar yüzde 0,70 vade farkı veya TÜFE oranıyla taksitlendiriliyor. 
Yılın son fırsatlarının sunulduğu projede, yüzde 35 peşinat, kalanı Haziran 2017’de ödeme seçeneği de alternatif olarak sunuluyor. 
2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede 941 daire ve 27 ticari ünite bulunuyor. Tamamı geniş ve ferah dairelerden oluşan projede 124 metrekareden başlayan 2+1, 162 metrekareden başlayan 3+1, 200 metrekareden başlayan 4+1 ve 277 metrekareden başlayan 5+1 daire seçenekleri yer alıyor.

KONFORLU HAYATIN BÜTÜN AYRICALIKLARI BU PROJEDE

Avrupa Konutları markasının bütün ayrıcalıklarını Başakşehir’e taşıyan Artaş İnşaat, 72 bin 706 m² arsa üzerinde konumlandırdığı projeyi 400 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriyor.
İnşaatın hızla devam ettiği projede toplam 4.500 metrekarelik alan süs havuzlarından oluşuyor. Projede bulunan iki adet sosyal tesis içerisinde kadın ve erkekler için ayrı tasarlanan kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness salonu, hamam, sauna, buhar odası, dinlenme alanları ve çocuk parkları yer alıyor. Projenin yanı başında yer alan park alanında ise tenis kortu, voleybol sahası, basketbol sahası, futbol sahası, dinlenme alanları ve yürüyüş parkurlarının yapılması planlanıyor.
Avrupa Konutları Başakşehir’de teslimlerin 2017’nin son çeyreğinde yapılması hedefleniyor.


Finans dünyasının kalbinin atacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, TEM Otoyolu ve E5 bağlantı yolunun yer aldığı iki ana arterin kesişim noktasında inşa edilecek.  

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...