'Türkiye, ABD'li firmalar için doğru yer'

'Türkiye, ABD'li firmalar için doğru yer'

EKONOMİ Haberleri

Türk Amerikan İş Adamları Derneği (TABA-AmCham) Başkanı Ali Osman Akat, Türkiye'nin ABD'li yatırımcılar için doğru yer olduğunu belirterek “ABD'li firmalar Türkiye'de bazı döviz risklerini, kanunsal-hukuksal riskleri doğru hesapladığı takdirde ve bununla ilgili hükümetin yapacağı adımların iyi olması durumunda ciddi bir yatırımcı firma grubu ülkemize yatırım yapacaktır” dedi.

Bu çerçevede Türkiye'nin doğru bir yer olduğuna, hem iş gücü hem stratejik hem de rekabet olarak uygun bir konumda bulunduğuna işaret eden Akat, “Tabii engellerin başında pandemi geliyor. Ülkemizde hem KOBİ'ler bazında hem holdingler bazında birçok ön görüşmeler planlandı. Fakat bu görüşmeler hep pandemi sonrasına erteleniyor. İnanıyorum ki pandemi biraz yavaşladığında ülkemize ciddi bir yatırımcı gelecek, imalat ortaklıkları ve iş birlikleri artacaktır. Çünkü ABD'li yatırımcılar, Hindistan, Çin ve birçok ülkeden yeni yatırımları durdurdu. Bu beklemenin sebebi, şu anda bütün dünyada Covid-19 olmasıdır” şeklinde konuştu. Türkiye'nin stratejik olarak önemli konumda olduğunu ve ABD'nin bunu yok sayamayacağını belirten Akat, “Uyuşmazlık gibi gözüken konular, stratejik ortaklığımızı bozacak noktada hiçbir zaman olamaz. Bu yeni yönetimin de öyle bir tavrı olacağını hiç sanmıyorum. Ayrıca Çin'le olan problemler, aynı şekilde Biden döneminde de devam edecektir. Bizim bundan en üst seviyede faydalanıp etrafımızdaki birçok ülke ile stratejik ortaklıklar yapıp ABD'ye ihracatı artırmamız lazım” diye konuştu. Akat, ABD'nin, Türkiye'den 40 bin galon (152 bin kilo) kekik yağı talebinde bulunduğunu da ifade etti. Kekik yağı son dönemde virüsü birkaç saniyede öldürdüğü iddiasıyla büyük talep görüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...