Türkiye 56 ülkeyi geride bıraktı: İşte konut fiyatlarının en çok arttığı 3 il

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
- Güncelleme:
Türkiye 56 ülkeyi geride bıraktı: İşte konut fiyatlarının en çok arttığı 3 il

Ekonomi Haberleri  / NTV

Konut fiyat artışında Türkiye zirveyi bırakmıyor. Dünyada konut fiyatlarında en çok artış Türkiye’de yaşandı. Fiyatların en çok arttığı şehirler ise Ankara, İzmir ve İstanbul oldu.

Altın ve doların aksine yaşanan 6-7 kat artış konuta ilgiyi artırdı. Gayrimenkul yatırımcıların yeni gözdesi olurken, fiyatlardaki yükseliş istatistiklere yansıdı. Türkiye 56 ülke arasında konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke oldu. İstanbul, Ankara ve İzmir, konut fiyatlarının zirvede olduğu iller arasında ilk sırada yer aldı.

TÜRKİYE KONUT FİYATLARINDA ZİRVEDE

İngiltere merkezli Uluslararası Emlak Danışmanlığı firması Knight Frank'in, 56 ülke ve bölgeyi incelediği Küresel Konut Fiyat Endeksi’ne göre 2023 yılının ilk çeyreğinde, konut fiyatları en çok Türkiye’de artış gösterdi. Türkiye’de fiyatlar, 2023 yılının ilk çeyreğinde, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 132,8 arttı.

ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL DA ZİRVEDE

Endeks şehirlerdeki fiyat değişimlerini de inceledi. Listenin zirvesinde, Türkiye’nin üç büyük şehri yer aldı. Ankara’daki artış yüzde 135,3 olarak belirlendi. Ankara’yı yüzde 133 ile İzmir, yüzde 127,3 ile İstanbul izledi.

KONUT DÜNYADA DÜŞÜŞTE

Türkiye’yi yüzde 18,8’lik artışla Kuzey Makedonya takip etti. Üçüncü sırrada ise yüzde 16,6’lık artışla Hırvatistan yer aldı. Bu ülkeyi ise yüzde 15,3’lük artışla Litvanya izledi. Yunanistan’daki artış yüzde 14,5, Bulgaristan’daki artış ise yüzde 9,5 olarak belirlendi. Japonya’daki artış yüzde 6,8 olurken, Fransa’da bu oran yüzde 2,7, ABD’de yüzde 0,7 oldu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...