Turkcell'de gözler SPK'nın vereceği karara çevrildi

- Güncelleme:
Turkcell'de gözler SPK'nın vereceği karara çevrildi

Ekonomi Haberleri

Bu yıl ikinci defa Genel Kurul kararı alan ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplanamayan Turkcell'de son sözü SPK söyleyecek.

Turkcell'de yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Genel Kurul gerçekleştirilemedi. 6. defa Genel Kurulu toplayamayan Turkcell'de gözler Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) çevrildi. Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen ve 2 defa üst üste genel kurul yapamayan halka açık şirketlerde yetkiyi SPK'ya devreden kanuna göre son kararı SPK verecek. SPK, üç yıl boyunca Genel Kurul'unu toplayamayan ve halen yönetim kurulunda olan üyelerinin görev süresi nisan sonunda dolan Turkcell'e Sermaye Piyasası Kurulu toplantı yapması için çağrıda bulunmuştu. Böylelikle bu yıl içinde 2. defa toplanamayan genel kurul üst üste altıncı defa toplanamamış oldu. Daha önce mayıs ayında yapılacak genel kurul yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplanamamıştı. Turkcell'in Olağan Genel Kurulu'nun tekrar yeterli çoğunluk sağlanamaması sebebiyle yapılamamasının ardından gözler Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) vereceği karara çevrildi. SPK, nbsp;24 Mayıs'ta yaptığı çağrıda Turkcell Hizmetleri AŞ'nin, Kurul kararını takip eden 30 gün içerisinde genel kurul yapmasını, aksi takdirde yönetim kurulunun toplanabilmesi ve karar alabilmesi için gerekli olan ve bağımsızlık kriterini sağlayan asgari sayıda üyenin, Kurulca resen atanmasına karar verdiğini açıklamıştı. Turkcell'de görev süresi dolan 4 üye ile birlikte 3 tane de bağımsız üye bulunuyor. Yeni kanunla beraber hem bu 4 üyeyi hem de diğer 3 bağımsız üyenin tamamını SPK'nın ataması söz konusu olabilecek.Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan TeliaSonera İletişim Grubu Başkan Yardımcısı Cecilia Edström, SPK'nın adil bir şekilde çözüm bulacağını düşündüklerini söyledi. Söz konusu çözümün hissedarların hissesi ölçüsünde hakkaniyetli bir çözüm olmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Edström, "Uzlaşma için yoğun bir şekilde çalıştık. Ama kendi başımıza çözebileceğimiz bir konu değil" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...